Municipiul Suceava nu cedează în confruntarea cu criza

> În 2 ani, bugetul municipal a crescut cu 1%, la venituri proprii pe cap de locuitor reședința de județ depășind municipii precum Cluj-Napoca, Craiova, Oradea și Bacău
Municipiul Suceava se poate lăuda că s-a adaptat destul de bine în fața crizei economice, aspect care iese în evidență dintr-un clasament întocmit de Institutul de Politici Publice (IPP). Astfel, Suceava este pe locul VII pe țară din punct de vedere al veniturilor proprii pe cap de locuitor. În 2008, acestea au fost de 364 de lei, în 2009 – de 432 de lei, iar în 2010 au ajuns la 448 de lei. Conform primarului Ion Lungu, din acest punct de vedere, Suceava stă mai bine decât municipiile Cluj-Napoca – cu 307 lei pe cap de locuitor, Craiova – cu 346 de lei, Oradea – cu 413 lei, Iași – cu 292 de lei și Bacău – cu 396 de lei.
 

Ion LUNGU

În ceea ce privește dinamica veniturilor autonome din perioada 2010-2008, care includ veniturile proprii și cotele defalcate din impozitul venit, municipiul nostru se situează pe poziția V-a la nivel național, cu 100,2%. Indicatorul reflectă capacitatea de a genera venituri și gradul de autonomie a localității, pe primele locuri fiind Arad, Bistrița, Deva și Bacău. De menționat este și faptul că, în ciuda crizei economice și diminuării cotelor defalcate de la bugetul de stat, bugetul local al municipiul Suceava a crescut în 2010, raportat la anul 2008, cu 1%. „La acest capitol suntem pe locul al VIII-lea pe țară, un aspect sănătos pentru bugetul municipalității”, subliniază edilul-șef. Lungu relevă că gradul de îndatorare al Sucevei este de până la 20%, unul considerat accesibil, dat fiind faptul că suma împrumutată este echivalentul fondurilor din bugetul local pe 1 an. „Lipsit de modestie, la partea economică, îmi permit să spun că stăm destul de bine”, evidențiază ocupantului fotoliului din Areni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI