Frumosu

Două hectare de litieră distruse de o țigară

> Pompierii au salvat pădurea din apropiere, dar aseară, târziu, încă se luptau cu flăcările
Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava (sub comanda lt. col. Marius Giurcă), Detașamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, SVSU Frumosu, punctele întărite ale ocoalelor silvice Vama, Măgura, Frasin și Moldovița au intervenit, ieri, în jurul orei 14, pentru stingerea incendiului izbucnit la litiera (zona acoperiră cu frunze moarte și alte resturi vegetale – n.n.) pădurii în comuna Frumosu, sat Deia.
 

La sosirea echipajelor, ardeau litiera și resturi vegetale provenite din exploatare (circa 2,5 ha), cu pericol de propagare la pădure. Misiunea militarilor și a celorlalți pompieri era încă în desfășurare ieri, la ora 17.28. Din primele cercetări, a informat Biroul de presă al ISU „Bucovina” Suceava, a rezultat că „incendiul a izbucnit de la o țigară, care a aprins resturi vegetale combustibile”. Pompierii au oprit propagarea incendiului la pădure. Nu s-au înregistrat victime omenești.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI