Asociațiile de turism, chemate să susțină financiar Programul „Crăciun în Bucovina”

Conducerea administrației județene a stabilit în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanții asociațiilor de turism și operatorii din domeniu din județul Suceava, precum și primari de orașe și municipii sucevene, calendarul manifestărilor ce vor avea loc anul acesta în cadrul Programului “Crăciun în Bucovina”.
 

Dacă anul trecut acest proiect turistic s-a bucurat de fonduri europene, în 2011 executivul județean își dorește o implicare financiară mai mare din partea administrațiilor locale, și cu deosebire a asociațiilor de turism sucevene. “Chiar dacă unii ar putea spune că este puțin cam devreme, am stabilit un calendar de evenimente pentru luna decembrie. Deja i-am obișnuit pe turiștii români și străini cu evenimente în județul Suceava și astăzi (n.r. miercuri), am lansat proiectul «Crăciun în Bucovina». Am avut anul trecut fonduri europene și au prins foarte bine, dar acum va trebui să mutăm evenimentele către asociațiile de turism și către primării. În primul rând, parteneriatul cu CJ va însemna că noi identificăm câteva formații care vor dori să participe la aceste evenimente culturale, în special de obiceiuri de iarnă, și le vom transporta în zonele în care vor fi obiceiuri, cum ar fi capra de la Mălini sau urșii de la Boroaia sau alte formații consacrate”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Conform conducerii administrative a județului, au fost stabilite și câteva centre unde vor avea loc manifestările, fiind vorba și despre Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni și, bineînțeles, municipiul Suceava. Cele mai multe dintre acțiuni vor fi derulate în perioada 22 – 31 decembrie, dar până atunci, începând cu prima zi a lunii viitoare, va demara activitatea de promovare a programului prin spoturi publicitare audio și video. “Dorim ca asociațiile de turism să scoată și ele ceva fon-duri, pentru că le-am ajutat în acești ani și cred că este momentul să facă și ele un mic efort atunci când se organizează evenimente în localități. Este o perioadă grea, de austeritate, dar evenimente trebuie organizate, turiștii trebuie atrași și atunci cred că așa cum cei de la Asociația «Produs în Bucovina» au început să scoată bani să plătească deplasarea Ansamblului «Ciprian Porumbescu» sau alte evenimente, pot și asociațiile de turism să o facă”, a mai adăugat Gheorghe Flutur. El a mai precizat că programul evenimentelor cuprinse în programul “Crăciun în Bucovina” nu este bătut în cuie și că se așteaptă propuneri din partea primarilor implicați în proiect sau a operatorilor din turism. “Mă bucur dacă primarii vor avea inițiative locale, sunt oameni inventivi, care pot să creeze, iar Consiliul Județean, să zicem că va fi liantul manifestărilor, un coorganizator, care va suporta o serie de cheltuieli sau va pune la dispoziție o parte din logistica necesară”, a conchis Gheorghe Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI