Colegiul Agricol Fălticeni are cei mai mulți beneficiari ai bursei „Bani de liceu”

Peste 10.000 de elevi nevoiași din județul Suceava vor primi bursa socială prin programul „Bani de liceu”, pe parcursul acestui an școlar, Suceava fiind pe primul loc la număr de beneficiari. Pe locul II se situează județul Iași (8.848 beneficiari), urmat de Vaslui, cu 5.817.
 

La nivelul județului Suceava, cele mai multe solicitări au venit de la Colegiul Agricol Fălticeni, unde 963 elevi vor primi acești bani, urmat cu 917 solicitări de „Colegiul „Al. cel Bun” Gura Humorului, de Grupul Școlar „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, cu 773 solicitări, și de Colegiul „Mihai Băcescu“, cu 700 de solicitări. Liceenii vor primi suma de 180 lei/lună pe întreaga perioadă a cursurilor școlare, inclusiv în timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producție. Fondurile sunt alocate de către MECTS și vor fi distribuite beneficiarilor de către unitățile școlare la care ei și-au depus dosarul. Potrivit calendarului de desfășurare a programului național de protecție socială „Bani de liceu”, depunerea eventualelor contestații este prevăzută pentru perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, iar soluționarea lor, pentru intervalul 2 – 6 noiembrie. Atât depunerea, cât și soluționarea contestațiilor se fac la nivelul comisiei organizate în cadrul IȘJ. Anul acesta, ministerul a dat asigurări că vor primi bursele toți cei 120.987 de solicitanți eligibili care au depus cereri la nivel național și care, în condițiile legii, au îndeplinit condiția unui venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, de maxim 150 lei. Pentru acest program MECT a alocat aproximativ 217.000.000 lei. Potrivit HG nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor și a cuantumului sprijinului financiar în cadrul programului „Bani de liceu”, stabilirea beneficiarilor s-a efectuat în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, cu încadrarea în fondurile aprobate Ministerului Educației în acest scop.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: