De astăzi

Amenzi de până la 4000 de lei pentru neechiparea cu cauciucuri de iarnă

> ARR anunță că va face verificări în teren > Neconformarea la prevederile legale se sancționează cu amenzi pornind de la 2500 lei
 

Viorel Hrebenciuc

Agenția Suceava a Autorității Rutiere Române (ARR) semnalează că, începând de astăzi, este obligatorie dotarea cu cauciucuri de iarnă atât a autovehiculelor pentru transport marfă, cât și a celor pentru călători. „Începând cu 1 noiembrie 2011, este obligatorie echiparea cu cauciucuri de iarnă a tuturor autovehiculelor, în cadrul controalelor ce se vor desfășura punându-se accent pe respectarea acestei obligații”, atrage atenția șeful ARR, Viorel Nicu Hrebeciuc. El spune că, urmare a intrării în vigoare a O.G nr. 5/2011 privind creșterea siguranței rutiere, inspectorii ARR vor verifica, atât în trafic, dar și la sediul operatorilor de transport, dotarea cu anvelope de iarnă pe axele motoare sau de tracțiune ale autovehiculelor de transport de marfă cu masa mai mare de 3,5 tone pe osie, precum și a autovehiculelor de transport pentru persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune. Șeful agenției sucevene pune în vedere că șoferii care nu se conformează riscă sancțiuni contravenționale consistente. „Conform OUG nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, nerespectarea obligațiilor privind dotarea cu anvelope de iarnă sau alte echipamente antiderapante omologate, respectiv circulația cu lanțuri montate pe roți și pe drumurile care nu sunt acoperite cu zăpadă sau polei, se sancționează cu amendă de la 2500 la 4000 lei”, a accentuat șeful ARR Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: