Absolvenții din acest an, așteptați cu dosarele pentru ajutorul de șomaj

> În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței Muncă au intrat peste 1000 de absolvenți, dintre care circa 500 din municipiul Suceava
 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava pune în vedere absolvenților înregistrați în evidențe, în vederea asistării în scopul căutării unui loc de muncă, și care nu s-au angajat sau nu s-au înscris la o altă formă de învățământ în termenul de 60 de zile de la absolvire, să se prezinte la sediul instituției din reședința de județ pentru definitivarea dosarului de acordare a indemnizației de șomaj. Directorul executiv Aurelia Focșa reliefează că finalizarea perioadei de 60 de zile de la data absolvirii formei de învățământ de stat sau privată, la zi, seral sau la distanță, acordată absolvenților pentru a-și căuta și găsi o slujbă, reprezintă trecerea în etapa de definitivare a dosarului pentru stabilirea dreptului la ajutorul de șomaj. Șeful AJOFM informează tinerii în cauză că la AJOFM trebuie să prezinte originalul ultimei diplome a formei de învățământ absolvite în cursul anului 2011, document însoțit de o declarație conform legislației în vigoare, etape fără de care nu pot primi drepturile bănești statuate în baza legii. Indemnizația de șomaj reprezintă 50% din indicatorul social, respectiv circa 250 de lei. În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței Muncă au intrat peste 1000 de absolvenți, dintre care circa 500 din municipiul Suceava. „Ne dorim ca numărul tinerilor solicitanți de servicii de ocupare după absolvirea studiilor, care s-au angajat deja în decursul acestui termen de 60 de zile sau care s-au înscris la o altă formă de învățământ, să fie cât mai mare. Acestora le urăm succes în noua lor activitate și-i informăm că, în această etapă a dezvoltării lor profesionale, colaborarea cu instituția noastră s-a încheiat”, explică Aurelia Focșa. La târgul de joburi pentru absolvenți din această toamnă doar 29 de participanți au fost angajați pe loc, alți 337 dintre cei aflați în căutarea unui loc de muncă fiind selectați în vederea susținerii unui interviu și a eventualei încadrări ulterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: