Boala

De la congresul semestrial al fiarelor, convocat ieri – în pădurea Adâncata, ca de obicei –, s-a înregistrat o absență de marcă. Ursul, președintele, n-a mai venit, el telefonând staffului său că este nevoit să facă cale întoarsă, silit fiind de iarna sosită atât de devreme și pe neașteptate. Zăpada, anunță el, a ajuns la Dorna la aproape zece centimetri, jeepul era neechipat cu cauciucurile de iarnă, dar ninsoarea și frigul rămân principalele argumente pentru care el se întoarce în bârlog, nici ăla pregătit cum se cuvine pentru iarna atât de iute venită. Nici măcar documentele pentru subvenție, dacă va căpăta, n-a apucat să le depună încă la primărie.
 

Dumitru TEODORESCU

De altfel, întreaga adunare, care s-a desfășurat cam liber și cam dezlânat în absența stăpânului, a stat sub semnul frigului, al înfrigurării. Jena aceasta, atmosfera aceasta au fost induse din nou de Cumătra. A luat cuvântul puțin înspăimântată, pândind parcă să nu apară vânătorii, dulăii sau ciomegele veterinarilor. „Ceva grav se întâmplă, a început ea. Să nu se supere prietenul meu, dar parcă a înnebunit lupul! Oameni buni, turbarea ne-a ales parcă numai pe noi, vulpile. Boala asta ne «arestează» mai dihai decât procurorii de la DNA. Și nu știu de ce, dar parcă numai pe noi, cele din partidul vulpilor! Turbăm oare pentru că cei dinaintea noastră au golit cotețele sau au lăsat doar gobăile pricăjite, iar noi ne mulțumim cu ce găsim? Oare pentru că, fiind atât de flămânde, dar și de invidioase pe cei ce s-au îndestulat deja, punem botul la orice? Suntem atât de lacome când ajungem în coteț încât înghițim până ni se apleacă? Ne-am pierdut într-atât viclenia, am devenit atât de proaste încât cădem în lațul bolii incredibil de repede? Cred că ați aflat că aseară a mai turbat una dintre noi și acum o tăbăcesc anchetatorii. Problema gravă, cum spuneam la început, e că, în afară de cei pe care-i mușcăm, turbează parcă numai vulpile. Cad numai capete de-ale noastre. Dar partidul lupilor nu are prădători? Ei de ce scapă?!” „Lupii s-au cam împuținat, de unii au avut grijă vânătorii, iar alții sunt deja vulpi, a mormăit unul de-al lor. Iar voi sunteți prea multe pentru câtă pradă a mai rămas…”. Concluzia congresului: trebuie făcut ceva, totuși, împotriva bolii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: