Orașul viu

Ați observat? De luni dimineață, Suceava s-a însuflețit din nou! Înainte de ora 8, iar străzi pline de vehicule, circulând aproape bară la bară, și nu doar în apropierea unităților de învățământ. La fel și imediat după ora amiezii, semn că, de la prichindei la adolescenți, mai toți cei care fuseseră descărcați în pragurile școlilor erau recuperați și în drum spre case. Semn că aproape nimic altceva n-ar mai fi contat. Semn că școala a rămas, este, singura „industrie” a urbei, vie și sesizabilă în mișcarea ei.
 

L.D. CLEMENT

De la bobocii în uniforme nou-nouțe, la bunica pe care am întâlnit-o pe stradă cerând referințe, la telefonul mobil, despre „doamna” („E bună doamna, da?”), la cadrele didactice cu flori în brațe (nu cumva mai puține decât în alți ani?), la terasele știute, din apropierea unor licee, terase care și-au recuperat mușterii, adunați ciopor pe sub umbrele așa cum au alergat de la școală, adesea cu fuste scurte-scurte și pălărioare șmechere și teniși haioși ș.a.m.d., ei adesea cu tricouri lălâi spânzurând peste blugi scumpi și cu priviri de dincolo de ochelarii de soare. Am apucat a sta de vorbă doar cu câțiva și, dincolo de aerul lor detașat, mi s-au părut (unii) foarte preocupați. De fantoma bacalaureatului tocmai dus, de evaluările care se apropie, de… Oricât de șifonată, de patinată ar părea vorba, ziua de mâine este a lor mai mult decât a noastră; însă, pare-se, e destul de tulbure chiar și când o zăresc doar prin ochii lor, nu numai prin ai noștri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: