„Nu pomenim de Bucovina, să nu aducem aminte de Gheorghe Flutur”

Prin ignorarea Bucovinei din strategia de turism a USL, liderii locali din USL și-au dat examenul definitiv în fața populației județului Suceava, care a văzut că aceștia nu reprezintă nimic în fața conducerii centrale, a declarat, ieri, prim-vicepreședintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei.
 

El a spus că a rămas surprins și nu găsește nicio explicație logică la lipsa, ca punct distinct în strategia de turism a USL, a uneia dintre cele mai importante atracții turistice din România, care este Bucovina, cu tot ceea ce presupune această zonă, de la monumente istorice la turismul montan, la turismul sportiv sau cel balnear. „Faptul că în ultima perioadă Bucovina a explodat în ceea ce privește atracția prin numărul tot mai mare de turiști, dar și în ceea ce privește infrastructura de cazare, iar acest lucru a trecut neobservat de liderii USL, este semn de ignoranță crasă, dacă nu de incompetență a celor care au întocmit strategia sau, și mai grav, de politizarea tâmpă inclusiv a turismului; adică nu pomenim de Bucovina să nu aducem aminte de Gheorghe Flutur”, a spus Onofrei. Potrivit parlamentarului democrat-liberal, visul lui Victor Ponta și dorința lui expresă de a câștiga alegerile în județul Suceava s-a năruit în urma acestei gafe. „Nu poți câștiga încrederea cuiva pe care îl ignori”, susține Onofrei. El s-a întrebat dacă aceasta este strategia pe care liderii USL Suceava doreau să o discute cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, o strategie în care Bucovina nu există. „Singurul lucru pozitiv este că turismul în Bucovina se dezvoltă, e tot mai atractiv, chiar fără aprobarea USL”, a conchis Orest Onofrei. Ieri era programată în stațiunea Mamaia lansarea viziunii USL pe turism. Astfel, PSD și PNL propun, în strategia lansată la Mamaia, crearea unui minister al Turismului, adoptarea unei legi a turismului care să prevadă măsuri cu privire la formarea profesională și învățământul de specialitate, adoptarea unei legi privind controlul unic și modificarea legislației de autorizare a pensiunilor. USL propune și măsuri fiscale pentru dezvoltarea turismului: scutirea de impozit pe 3 ani pentru investiții noi în cluburi de turism (hoteluri, SPA, agrement, restaurante), scutirea de impozit pentru o perioadă de 3 ani pentru parcuri tematice, de distracție și echitație, scutirea de impozit pentru 5 ani pentru investiții în turismul balnear, crearea unui fond național de promovare și sprijinire a investițiilor în turism, creșterea de zece ori a taxelor și impozitelor pentru structurile hoteliere privatizate și nefolosite sau răscumpărarea lor. Pentru turismul la munte USL își propune continuarea programului “Superschi în Carpați”, construirea de acqua-parcuri în stațiunile mari, realizarea de parcuri de tip “aventură” în aer liber. USL are o strategie și pentru turismul în Delta Dunării, prin promovarea unor zone protejate și a turismului sportiv în localitățile Sulina, Sfântu Gheorghe, Crișan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: