De astăzi, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava

Peste 500 de cadre didactice participă la repartizările pentru detașare și suplinire

Ședințele publice de repartizare pe locurile vacante rămase în învățământul preuniversitar sucevean încep astăzi la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava cu repartizarea cadrelor didactice care solicită detașare și suplinire prin continuitate, fiind peste 200 de cadre didactice în cele două situații menționate.
 

Astfel, circa 200 au solicitat Inspectoratului Școlar Județean Suceava să suplinească și în anul școlar următor, iar 25 doresc să fie detașați. Joi și vineri sunt programate ședințele de repartizare a celor peste 200 de candidați care au obținut note între 5 și 7 la concursul de titularizare de anul acesta, dar și din ani anteriori, și nu au fost repartizați; lor li se adaugă cei 101 care au participat la concursul de suplinire organizat la începutul lunii și care au obținut minim 5. Aceasta este a treia etapă de repartizare în învățământ, în care sunt soluționate completările de normă a titularilor și repartizarea acestora prin detașare în interesul învățământului, pentru restrângere de activitate nesoluționată, repartizarea titularilor detașați prin continuitate, a titularilor detașați la cerere prin concurs specific în ordinea descrescătoare a punctajelor, a celor care doresc continuitate la suplinire. Școlile trebuie să transmită IȘJ situațiile corecte cu posturile disponibile Mai este și cea de-a patra etapă de repartizare, înaintea căreia se reactualizează lista cu posturile didactice-catedre rămase vacante sau rezervate ca netitularizabile, pe baza situațiilor trimise din școli, la IȘJ, în așa fel încât toate orele rămase vacante să fie publicate corect. Termenul de trimitere a acestor situații este 26 august. Pe 29 august vor fi acordate celor care le doresc orele rămase neocupate în regim de plată cu ora, iar pe 30 august vor fi repartizați suplinitorii fără studii corespunzătoare postului și vor fi efectuate eventualele detașări în interesul învățământului pentru titularii cu situații nesoluționate. Candidații la un post în învățământul sucevean au la dispoziție să aleagă din 606 posturi netitularizabile, dintre care 438 sunt vacante, iar 168 sunt rezervate pentru cadre didactice plecate în maternitate sau concedii fără plată. Totodată, 523 din posturi au norma peste 9 ore, iar celelalte, sub 9 ore.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: