Suceava

Apa caldă ar putea reveni la robinete de lunea viitoare

Sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare ar putea face din nou o baie fierbinte de lunea viitoare. Cel puțin așa speră edilul-șef Ion Lungu, care informează că a avut o discuție cu directorul general al firmei de termoficare Termica Suceava, care i-ar fi spus că, în principiu, reluarea livrării agentului termic ar fi posibilă de pe data de 29 august.
 

„Eu mi-aș dori ca apa caldă să vină mai repede. Am avut o discuție cu directorul Termica, dl Liviu Gemănaru, care mi-a spus că lucrările ar putea fi încheiate în această săptămână, existând posibilitatea ca furnizarea să fie reluată de lunea viitoare”, a declarat primarul. De la 1 august, sistemul de transport și distribuție a agentului termic a intrat în reparații, iar Centrala Electrică de Termoficare (CET), în revizie. La acea dată, conducerea municipalității promitea că lucrările vor dura mai puțin și nu o lună, așa cum anunțaseră oficialii Termica. Anual, în plină vară, ca urmare a intervențiilor din sistemul centralizat de termoficare locuitorii municipiului Suceava nu au, timp de o lună, niciun strop de apă caldă la robinete. În 2009, ca urmare a lucrărilor de reabilitare a sistemului de transport și distribuție a agentului termic și a celor de modernizare a punctelor termice, sucevenii fără centrale pe gaze naturale nu s-au bucurat de o baie adevărată timp de două luni și jumătate. La acea vreme au fost derulate investiții de circa 9 milioane de euro, fiind reabilitate 15 puncte termice și 2,5 km de rețele de conducte din toate cartierele. Conducerea municipalității dă asigurări că, după amenajarea noii centrale termice de cogenerare din Lunca Sucevei, care ar urma să intre în funcțiune în sezonul rece 2012-2013, livrarea apei calde nu va mai fi sistată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: