Pentru a obține o locuință socială

Tinerii dezinstituționalizați nu se bucură de un tratament special

> „Nu-i putem sacrifica pe localnicii care stau pe o listă de așteptare chiar și de 10 ani de zile”, arată primarul Ion Lungu > Tinerii care au ieșit din sistemul de protecție socială a minorilor nu se bucură de tratament special, urmând a respecta toate procedurile de întocmire a dosarelor
 

În septembrie, Primăria municipiului Suceava repartizează 20 de locuințe sociale, în blocurile construite pentru chiriașii evacuați din casele naționalizate. Anunțul este făcut de către primarul Ion Lungu, care declară că, în urma intervențiilor de la Compania Națională de Investiții (CNI), s-a găsit, în conformitate cu O.G. nr. 74/2007, o portiță legală de schimbare a destinației unităților de locuit respective. Lungu spune că lista cu cei 20 de beneficiari va fi aprobată în ședința deliberativului din ultima săptămână a lunii viitoare, până pe 10 septembrie solicitanții urmând a-și reînnoi documentația depusă, inclusiv cu veniturile realizate. Primul gospodar al urbei își dorește ca apartamentele să fie ocupate până la venirea sezonului rece, deoarece, anul trecut, doar 17 din 40 dintre acestea au fost locuite, fapt pentru care balanța termică a intrat în dezechilibru, iar pereții au avut de suferit. „Vom stabili din nou, în Consiliul Local, la finele lunii septembrie, cele 20 de persoane care au dreptul la o locuință socială. Criteriile și punctajul acordat au fost stabilite încă de anul trecut, iar Serviciul spațiu locativ a trimis adrese la toți potențialii îndreptățiți, astfel încât aceștia să-și reactualizeze dosarele până pe data de 10 septembrie”, a precizat Lungu. Edilul-șef a ținut să informeze că printre beneficiari nu se numără și tineri care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ieșit din sistemul de protecție socială a minorilor din unitățile speciale de pe raza județului. Lungu a arătat că aceștia nu se bucură de tratament special, urmând a respecta toate procedurile de întocmire a dosarelor și introducere pe lista de priorități pentru repartizare a unei locuințe sociale. Șeful municipalității a reliefat că unii dintre tinerii care s-au plâns presei nu au parcurs etapele în cauză, ba, mai mult, nici măcar nu întrunesc o condiție esențială, aceea de a proveni din județul Suceava. „Pentru respectivii tineri se acordă un punctaj suplimentar, însă ei nu reprezintă o categorie pentru care sunt prevăzute locuințe în regim special. Noi discutăm doar pe documente, iar mulți dintre cei care au reclamat că nu le dăm locuințe nu au venit cu dosare nici până în ziua de astăzi. În plus, majoritatea tinerilor care provin din case de copii nu sunt din județul Suceava, iar în aceste condiții nu-i putem sacrifica – pentru aceștia din urmă – pe localnicii care stau pe o listă chiar și de 10 ani”, a conchis Ion Lungu. Blocul în care se află cele 20 de apartamente a căror destinație a fost schimbată și urmează a fi repartizate la finele lui septembrie se află în Bulevardul „1 Decembrie 1918”, zona Metro, și conține 40 de unități de locuit, respectiv 30 de apartamente cu două camere și 10 garsoniere. Imobilul este împărțit în două tronsoane, fiecare dintre ele cu subsol, trei etaje și mansardă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: