Astăzi, în Cetatea de Scaun

Salve de tun vor da startul Festivalului Medieval

➢ Până la concertul Hara, vor cânta folkiștii de la Asociația județeană a acestora > Copii de la un centru de plasament vor face figurație în timpul festivalului, costumați în stil medieval
 

Salve de tun ale Festivalului Medieval „Ștefan cel Mare” vor răsuna astăzi în Cetatea Sucevei, iar prima zi a manifestării va începe, la ora 17,10, cu recitalul extraordinar de poezie și muzică al actorului Ion Caramitru și, respectiv, al prim-solistului Filarmonicii „George Enescu” București, Victor Octav Popa. De la ora 18,20 formația de muzică medievală No’Mads intră în Curtea interioară a Cetății, acolo unde va fi și recitalul celor doi cântăreți. Până ce interpreții de la trupa Hara se vor încălzi, adică până la concertul lor de la 19,10, pe scenă se vor afla folkiști de la Asociația județeană a acestora. După încheierea celor trei momente importante ale zilei de astăzi, pe la ora 21, în Cetate vor intra cu făclii aprinse cavalerii, domnițele și călăreții, după ce au desfășurat o paradă prin oraș. Manifestarea va fi deschisă oficial vineri, de la 17,30, dar înainte de acest moment, la ora 16,15, va fi prezentată prima punere în scenă a unui moment istoric, „Urzeala boierilor moldoveni”, cu actori de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani. Celelalte două momente istorice, pregătite după reconstituirea realizată, ca la fiecare ediție, de muzeografa Benonia Jităreanu de la Muzeul Bucovinei, se vor produce sâmbătă, la orele 16,15 și 17,30: „Alungarea meșterilor din Moldova în vremea lui Despot Vodă” și „Venirea lui Ștefan cel Mare din Muntenia”. În zilele de festival, copii de la un centru de plasament vor fi costumați în stil medieval și vor face figurație prin Cetate – au precizat organizatorii. Pentru organizarea acestui festival, Consiliul Local Suceava a alocat 100.000 lei, alți în jur de 20.000 lei fiind strânși din sponsorizări. Festivalul revine anul acesta în Cetate, după ce anul trecut nu a mai avut loc, din cauză că banii au luat destinația celor păgubiți în urma inundațiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: