Licitația pentru construirea a 80 de apartamente ANL a fost anulată în instanță

> Chiar și în condițiile desemnării constructorului, nu există premisele demarării rapide a lucrărilor, deblocarea finanțării fiind condiționată de vânzarea apartamentelor ridicate în anii trecuți
 

O nouă licitație pentru desemnarea constructorului la un lot de 80 de apartamente ANL care ar urma să fie ridicate în municipiul Suceava va avea loc cel mai devreme în toamnă. Aceasta, după ce prima rundă a licitației a fost contestată de unul dintre competitori, iar Curtea de Apel Bacău a hotărât reluarea procedurii. Așa a declarat primarul Ion Lungu, după o vizită la Agenția Națională pentru Locuințe, subliniind că municipalitatea este interesată să demareze lucrările și să asigure cât mai repede locuințe sucevenilor care cer case în regim de chirie. „Avem aprobată o nouă tranșă de 80 de apartamente ANL. Aceste apartamente sunt agreate la construire, dar, din păcate, așa cum se întâmplă la noi, a fost contestată licitația organizată de Agenția Națională pentru Locuințe, iar în cele din urmă aceasta a fost anulată de Curtea de Apel din Bacău. În urma discuțiilor purtate la ANL, am promisiune că, până la sfârșitul anului sau mai devreme, din toamnă, va fi scos din nou la licitație acest lot de 80 de apartamente”, declară șeful administrației locale. Pe de altă parte, chiar și în condițiile desemnării constructorului, nu există premisele demarării rapide a lucrărilor. Piedica o reprezintă un act normativ în baza căruia deblocarea unei noi finanțări este condiționată de vânzarea apartamentelor construite, prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe, în anii trecuți. Administrația locală are disponibile pentru vânzare 168 de garsoniere și apartamente, până acum doar 49 de suceveni exprimându-și intenția de a-și achiziționa apartamentele în care stau cu chirie. După câte se pare, ei vor să apeleze la credite bancare, însă procedura se desfășoară cu dificultate. „Suntem într-o fază avansată, însă nu am reușit să vindem niciun apartament. Nici măcar un solicitant nu a venit cu contract de finanțare de la bănci și am înțeles că, în acest sens, există probleme pe care Primăria nu le poate controla. Sper să se rezolve aceste probleme, pentru că, din sumele încasate din vânzarea apartamentelor, banii necesari se întorc în teritoriu”, reliefează primarul, menționând că, din câte știe, la nivel național au fost cumpărate de chiriași doar circa 70 de apartamente. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cumpărătorii trebuie să aibă o vechime de cel puțin 1 an în locuințele ANL ce au fost atribuite cu chirie tinerilor în vârstă de până la 35 de ani. După efectuarea tranzacției, Primăria se alege cu un comision de 1%. Noile blocuri, cu 80 de unități de locuit, ar urma să fie construite în zona Stațiunii de Cercetări și Dezvoltare Agricolă, pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: