Primăria Câmpulung scapă de contestații și se poate apuca de treabă

> 2,6 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru a reface 23 de străzi din orașul de la poalele Rarăului
Firma Calcarul SA din Pojorâta a fost desemnată câștigătoare a licitației și va moderniza infrastructura urbană din municipiul Câmpulung Moldovenesc, printr-un proiect cu finanțare cuprins în Programul Operațional Regional (POR). Anunțul a fost făcut ieri de edilul-șef câmpulungean Gabriel Constantin Șerban, care a și semnat, în aceeași zi, cu directorul firmei câștigătoare, Nicolae Troașe, contractul de execuție a lucrărilor în valoare de aproximativ 11 milioane de lei (peste 2,5 milioane de euro), sumă la care nu este inclusă TVA.
 

Primarul municipiului a ținut să menționeze că firma Calcarul SA a câștigat licitația de execuție a proiectului de modernizare a infrastructurii orașului prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) ce prevede refacerea tuturor străzilor din zona centrală și din cartierele Stadion și Bodea, amenajarea de trotuare, de piste pentru biciclete, precum și amenajarea de spații verzi. El a spus că proiectul, care se va derula pe parcursul a doi ani, prevede reabilitarea și modernizarea a 23 de străzi, amenajarea a 26.353 mp de trotuare în vederea fluidizării traficului pietonal, 3.658 mp de parcaje, 8.949 mp de spații verzi, 3.583 mp alei pietonale și a platoului pietonal din zona Centru, iar garanția lucrărilor este de 60 de luni. „Acest proiect asigură un trafic sigur și eficient pentru cel puțin 17.000 de locuitori din zonă, ca urmare a modernizării infrastructurii rutiere, amenajării de trotuare cu piste de bicicliști, a realizării de stații de autobuz și a amenajării de parcări și contribuie la creșterea mobilității forței de muncă, înlesnește desfășurarea de noi activități economice, stimulează dezvoltarea turismului și crește gradul de atractivitate a municipiului pentru noi investitori”, a subliniat primarul Constantin Gabriel Șerban. Contractul de finanțare a acestui proiect inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a orașului Câmpulung Moldovenesc a fost semnat în luna decembrie a anului 2010 de ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, cu primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Șerban.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: