Doi săteni din Moara, au băgat coasa mecanică în Fânețele seculare Frumoasa

➢ Conform legislației pentru protecția mediului, acest fapt constituie contravenție, iar potrivit Codului penal, poate fi încadrat și ca fiind infracțiune de distrugere
 

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava a solicitat sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean la un caz de pătrundere abuzivă pe un teren declarat prin lege arie naturală protejată. Este vorba despre Fânețele seculare Frumoasa, de pe raza comunei Moara, unde lucrătorii APM au constatat că, pe 5 august, doi localnici, respectiv Gheorghe Lungu și Vasile Marmeliuc, au cosit ilegal, cu un utilaj mecanic, pe o suprafață de circa de 50 ari, iarba din aria naturală protejată. Directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului, Iluță Cocriș precizează că, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protecția mediului, acest fapt constituie contravenție, iar potrivit Codului penal poate fi încadrat la infracțiunea de distrugere. „Pentru soluționarea acestui caz, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava a solicitat sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, cu care are protocol de colaborare în vederea creșterii eficienței acțiunilor de prevenire și combatere a infracționalității în domeniul ariilor naturale protejate”, ne-a informat Iluță Cocriș. Agenția pentru Protecția Mediului Suceava este custode al sitului Natura 2000 „Fânețele seculare” Frumoasa, care include și rezervația naturală cu același nume. Aria naturală protejată „Fânețele seculare” Frumoasa are calitatea de sit Natura 2000, făcând parte din rețeaua europeană de arii naturale, precum și din cea de arii protejate de interes național, la categoria a III-a: rezervație naturală cu gestionare pentru habitat. Directorul executiv Iluță Cocriș a ținut să atenționeze că, potrivit legislației în vigoare privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, intervenția omului în rezervațiile naturale este interzisă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: