Portița

Să fie de natură să surprindă pe cineva recenta afirmație a ministrului de interne că „nu toți” oamenii ministerului au fost angajați „pe criterii obiective”, ci pe o „portiță laterală”? Nu. Eventual, un pic de mirare (așa, din principiu) ar fi că ilegalitățile s-au comis într-o imensă structură menită, pare-se, să apere legea. Un pic de mirare ar fi că se încumetă să abordeze un astfel de subiect într-o țară în care se știe că foarte des astfel se procedează. Încă un pic de mirare e că un ministru face o asemenea mărturisire vorbind ca din partea „locuitorilor acestei țări”.
 

L.D. CLEMENT

Bref, ce să te mai mire însă că o asemenea zicere este emisă în pragul unor disponibilizări masive. Și ca o scuză, dar și cu sugestia că, vezi Doamne, ar urma să plece tocmai dintre cei care intrară pe portița aceea. Iar dacă chiar vrea să se întâmple astfel, tare mi-e că ministrul e ori un sfânt, ori un mare naiv. Mai curând un mare naiv, riscând să supere rău de tot poate chiar pe unii care îl țin ministru (iar un ministru e mai lesne de restructurat decât o secretară) și, mai ales, pe mulți dintre cei care țin în funcțiune sistemul, așa cum se prezintă el, cu portițe. Și aici n-ar fi, din parte-mi, o apreciere care să vizeze un anume partid, ci o întreagă și grea politică. Politică ce zice că tre’ să-i băgăm în slujbe (molima-i întinsă chiar și în firme, nu doar la stat!) pe ai noștri, iar apoi vârâm pe portița lăsată crăpată și niște alții. Că doar cineva mai trebuie să și muncească! În țara asta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: