Certitudini pentru confortul termic hibernal al sucevenilor

> Locuitorii Sucevei nu vor plăti tarife majorate pentru consumul de agent termic din locuințe
La iarnă, locuitorii municipiului Suceava nu vor dârdâi de frig în apartamente, dă asigurări șeful executivului local, Ion Lungu, menționând că, deja, constituirea stocurilor de combustibil este ca și certă.
 

Ion LUNGU

Astfel, până acum, în curtea SC Termica au sosit 40.000 de tone de huilă, iar pentru alte 45.000 de tone sunt semnate contracte cu termen de livrare finele lunii octombrie. Stocurile se vor ridica la 100.000 de tone de huilă, necesarul financiar însumând circa 50 de milioane de lei. Primarul a ținut să reitereze că, în aceste circumstanțe, în sezonul friguros care urmează, locuitorii Sucevei nu vor plăti tarife majorate pentru consumul de agent termic din locuințe. „Avem confirmarea că în iarna 2011-2012 vom avea căldură și apă caldă în municipiul Suceava. Mai spun încă o dată, dacă este cazul, că nu vom majora prețul la energia termică în această iarnă la Suceava. Vom face tot ce vom putea, diferențele le vor suporta Primăria și Termica și, de asemenea, sperăm și într-un sprijin guvernamental pentru a putea trece această iarnă”, evidențiază ocupantul fotoliului din Areni. Reamintim, printr-o HCL din vara trecută, tariful de referință la energia termică furnizată populației a crescut de la 178 de lei/gigacalorie, la 185 de lei/gigacalorie, respectiv cu 5%, reprezentând influența majorării TVA de la 19% la 24%. Lungu își exprimă speranță că din sezonul 2011-2012, odată cu materializarea proiectului de construire a noii centrale de cogenerare, de către firma Adrem Invest București, Suceava va avea o altă strategie de termoficare, care nu va mai presupune actualele sistări de activitate în vederea efectuării reviziilor anuale ale instalațiilor. De altfel, edilul-șef spune că luna aceasta investitorul din Capitală va definitiva detaliile tehnice și va trece la achiziționarea utilajelor necesare amenajării viitorului obiectiv din Lunca Sucevei. Adrem Invest s-a angajat ca investiția la noua centrală să înceapă până la sfârșitul anului, urmând ca din anotimpul rece 2012-2013 să intre în funcțiune cu un prim modul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: