Astăzi, concursul de suplinire calificată

Candidați supravegheați de camere video

Candidații la un post în învățământul preuniversitar sucevean, care nu au putut participa la concursul de titularizare din 13 iulie, cei care au obținut sub 5 la acest concurs, precum și cei care din start au vrut doar să suplinească, participă astăzi la concursul de suplinire organizat pentru județul, Suceava la centrul de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”.
 

S-au înscris în total 490 de candidați din județ, care au la dispoziție 585 de posturi netitularizabile. Dar lista va mai suporta modificări, urmând a fi reactualizată până la 20 august, când vor avea loc și ședințele publice de repartizare pe posturile respective. Din totalul posturilor, 356 sunt cu normă întreagă, având între 16-25 ore pe săptămână, iar celelalte sunt incomplete, cu 4-17 ore pe săptămână. Astăzi, candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8 și cel mai târziu la ora 9, înainte de a fi deschis plicul cu subiecte, între 9 și 9,30 neavând voie sub nicio formă să iasă din sală. După ce candidații primesc subiectele de concurs (în jurul orei 10), durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce nu poate fi depășit. Măsurile de securitate în centrul de examen vor fi la fel de severe ca și la concursul de titularizare, candidații fiind „urmăriți” cu camerele de luat vederi instalate la primul concurs. Subiectele, aflăm, au fost formulate la nivel central. Metodologia de concurs conține prevederi stricte: candidații și supraveghetorii nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, cărți, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță, iar pentru redactarea lucrărilor, candidații trebuie să folosească cerneală sau pix de culoare albastră, fiindu-le permis creionul negru doar pentru desene sau grafice. În fiecare sală de concurs se repartizează candidați care susțin concursul la cel puțin două discipline diferite. Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea și semnează de predare. Evaluarea lucrărilor candidaților suceveni va avea loc în 7 centre naționale din județele Argeș, Vâlcea, Cluj, Sibiu, Brașov, Prahova și București, rezultatele urmând a fi afișate pe 5 august.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI