În zona montană se pot înființa abatoare mici

Conducerea administrației județene sucevene a primit pe parcursul după-amiezii zilei de joi o veste cât se poate de bună pentru zona montană în privința creșterii și valorificării animalelor. Conform declarațiilor făcute de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferințe de presă susținute în localitatea Câmpulung Moldovenesc, la doar o oră răstimp de la aflarea veștii, multiplele demersuri făcute au adus până la urmă câștig de cauză în ce privește aprobarea construirii și funcționării unor abatoare de mai mici dimensiuni, pentru sacrificarea animalelor, mai ales în zonele izolate și în zonele de munte.
 

Gura Humorului

Acestea vor trebui însă să respecte aceleași condiții igienico-sanitare ca abatoarele mari și nu vor avea voie să taie în medie, mai mult de 2,5 bovine și 50 de porci, pe zi. “Până acum exista o interdicție conform normelor Uniunii Europene în acest sens, impunându-se existența unui abator autorizat, care de obicei este de dimensiuni mari și se află la o sută de kilometri distanță față de crescător. Acum există posibilitatea pentru toți doritorii de înființare a unor astfel de puncte de sacrificare pe măsura de dezvoltare 123 – microîntreprinderi în mediul rural, ceea ce este un mare câștig pentru zona noastră de munte”, a explicat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: