Din ciclul „Europa e mândră de noi!”

Hoții nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică !

>A stabilit Judecătoria Suceava, ieri > Bunurile furate au fost recuperate, mai puțin două perechi de pantofi și 11 perechi de cizme, care nu au fost încă găsite, informează Poliția județului
 

Marian S., de 19 ani, din municipiul Suceava, sesiza joi, în jurul orei 9.43, prin „SNUAU 112”, faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, aflată în construcție, în zona „Laniște” din cartierul Burdujeni, de unde au sustras o plasmă în valoare de 2.700 lei. Cu ocazia cercetărilor și investigațiilor Poliției în zonă, s-a constatat că și din locuința Cristinei C., de 30 de ani, situată pe aceeași stradă, autorii au sustras mai multe perechi de încălțăminte, în valoare totală de 5.000 lei. În urma măsurilor întreprinse, informează Poliția județului Suceava, suspecții de comiterea faptei au fost identificați ca fiind Marcel C., de 33 de ani, Nicolae H., de 46 de ani, Tică L., de 25 de ani, toți localnici, și Marius L., de 26 de ani, din orașul Salcea. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că Marcel C. a lucrat la construcția casei Cristinei C. și, deoarece avea cheia și a văzut că aceasta a depozitat mai multe cutii cu încălțăminte, pe care le comercializa, în noaptea de 25/26.07.2011 a sustras 23 de perechi de pantofi bărbătești și 23 de perechi de cizme, pe care le-a vândut lui Amfilofie Ț., de 48 de ani, din orașul Salcea. La comiterea faptei, autorul a fost împreună cu Nicolae H., Marius L. și Tică L., iar deplasarea de la locul faptei până la locuința lui Amfilofie Ț. s-a făcut cu un taxi, informează sursa citată. „La comiterea furtului din locuința lui Marius S., Marcel C. a fost împreună cu Marius L. și Tică L., iar plasma furată au vândut-o tot lui Amfilofie Ț., pentru 2.100 lei. Banii obținuți au fost împărțiți între cei patru suspecți și cheltuiți ulterior. Bunurile au fost recuperate și restituite părților vătămate, mai puțin două perechi de pantofi și 11 perechi de cizme, care nu au fost încă găsite”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava. În baza materialului probator administrat în cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale față de cei patru suspecți, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar față de Amfilofie Ț. s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de „tăinuire la furt calificat”. Față de cei patru suspecți s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, la 29.07.2011, adică ieri, să fie prezentați Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă. Ieri, Judecătoria Suceava a stabilit, după deliberări, că polițiștii și procurorii s-au pripit, iar învinuiții nu prezintă pericol pentru ordinea publică. Iaca na! Așa că hoții vor fi urmăriți penal în stare de libertate. Europa e mândră de noi! Și noi de ea de ce n-am fi?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: