Rădăuți

20 de ani… cât o secundă…

Sub patronajul Primăriei Rădăuți și al Casei de Cultură, cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Arcanul” se va desfășura la Rădăuți, la sfârșitul acestei săptămâni.
 

Vor participa Ansamblurile “Vicoveanca” din Vicovu de Sus, “Arcanul” al Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, “Țâmțăroiul” din Iaslovăț, “Stejărelul” din Cajvana, “Străjăncuța” din Straja, “Balada” din Botoșani, “Trandafirul” din Calafindești, “Kozacioc” din Bălcăuți, “Codrișor” din Dornești, “Hora” din Drăgănești-Olt, „Dor” din Tulcea, “Izvoraș” din Ucraina, “Tesalonic” din Grecia, “Tseruli” din Georgia, “Slatina” din Bulgaria, “Ciobănașul” al Clubului Copiilor și Elevilor Rădăuți și “Florile Bucovinei” al Casei municipale de Cultură Rădăuți. Conducătorii grupurilor vor participa vineri, 1 iulie, la ora 10, la o întâlnire cu primarul Aurel Olarean. Reuniunea va avea loc în sala de festivități a Primăriei din incinta Bibliotecii Municipale. La ora 18, va începe o paradă a cântecului, dansului și portului popular pe traseul dintre Casa de Cultură și centrul așezării. Deschiderea oficială a manifestării este programată pentru ora 19.30. Vor urma un spectacol cu formațiile participante și un recital al artistului Alexandru Brădățan. Sperând că razele soarelui vor fi mai puternice decât rafalele de ploaie, rădăuțenii se vor putea bucura sâmbătă și duminică de spectacole folclorice unde vor fi prezenți Frații Reuț, Călin Brădățeanu, Adriana Bucevschi, Dana Dăncilă, Ionela Popescu, Alexandru Recolciuc. Iată așadar că au trecut 20 de ani de la prima ediție a Festivalului “Arcanul”… Nici nu ne-am dat seama când…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: