Polițistul Grămadă, din Broșteni, condamnat la 6 luni cu suspendare

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru fals intelectual, uz de fals, complicitate la tentativă de înșelăciune și abuz în serviciu contra intereselor publice, agentul de poliție Gheorghe Grămadă din cadrul Poliției Orașului Broșteni a fost condamnat ieri, în apelul declarat de procurori, de Curtea de Apel Suceava, la 6 luni de închisoare cu suspendare.
 

Aceasta este pedeapsa rezultantă, urmare a contopirii pedepselor reținute de Curte, una de două luni închisoare, pentru fals intelectual, iar alta de o lună închisoare, pentru uz de fals. De reținut că instanța de control i-a schimbat încadrarea juridică din infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în cea de abuz contra intereselor persoanelor. Termenul de încercare pentru Grămadă este de 2 ani și 6 luni. În data de 28.01.2009, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost sesizat de către DGA, Serviciul Teritorial Anticorupție Suceava cu privire la halul în care agentul Gheorghe Grămadă a făcut cercetările în cazul unui accident rutier. Polițaiul „mai deștept” decât prevede legea În data de 22 noiembrie 2008, pe raza orașului Broșteni a avut loc un accident în care au fost implicate un autoturism marca Renault Megane, aparținând lui Vasile Rășchitor din Ceahlău, județul Neamț, și un alt autovehicul. S-a descoperit ulterior că acest al doilea autovehicul, specificat în actul constatator semnat de Gheorghe Grămadă, nu era cel implicat în accident. Verificându-se la Bicaz, unde au fost transportate atât Renault –ul, cât și cea de-a doua mașină avariată, s-a descoperit că cele consemnate în procesele-verbale întocmite de Gheorghe Grămadă nu concordă cu realitatea. În fapt, în ziua de 22 noiembrie 2008, pe raza orașului Broșteni a avut loc un accident de circulație în care a fost implicat un autoturism marca VW Caravele, cu număr de înmatriculare MIL 04 110, condus de Petru Cîrjă, din Borca, județul Neamț. Acesta a acroșat autoturismul Renault Megane, cu numărul de înmatriculare NT 01 RRM, aparținând lui Vasile Rășchitor, care era parcat în afara părții carosabile. Ajuns la fața locului, agentul Gheorghe Grămadă a menționat în documentele pe care le-a întocmit în mod nereal faptul că în accident a fost implicat un alt autoturism VW Caravele, cu alt număr de înmatriculare, respectiv NT 025046. Grămadă a folosit înscrisurile primare ce conțineau date nereale în emiterea autorizațiilor de reparație și a documentelor necesare despăgubirilor civile către societatea de asigurări. Petru Cîrjă, care a părăsit locul accidentului, a fost condamnat, de asemenea, la 6 luni cu suspendare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: