De marți, întrucât medicii de familie vor semna contractul cu CAS

Pacienții se vor bucura din nou de drepturile de asigurați

Medicii de familie au renunțat la protestul lor început pe 1 iunie, iar de marți vor semna contractele cu CAS, vor elibera rețete pentru medicamentele compensate și gratuite și vor semna trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate, luni fiind zi liberă.
 

Reprezentanții Patronatului Național al Medicilor de Familie și cei ai Asociației Medicilor de familie au recomandat ieri dimineață medicilor de familie să depună dosarele în vederea semnării contractelor și l-au anunțat pe ministrul sănătății despre aceasta. Ministrul a salutat decizia medicilor și le-a mulțumit pentru dialogul purtat cu ei în aceste săptămâni, dar și pentru faptul că au decis că interesul pacienților este mai presus. “Sunt conștient că asistența medicală primară reprezintă un capitol important în sistemul de sănătate și vom sprijini mai mult acest sector”, a declarat ministrul Cseke Attila, ministrul sănătății. Medicii de familie sunt nemulțumiți de Contractul-cadru pe 2011-2012, pe care l-au contestat și în instanță și au decis să nu-l semneze. În județul Suceava, circa 150 din cei peste 280 de medici de familie membri ai Asociației Județene a Medicilor generaliști au hotărât că nu semnează documentul. O mică parte dintre medici au semnat totuși actul adițional la contract, până ieri înregistrându-se 48 de semnatari.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI