Printr-un proiect european

Ceramica de Marginea va fi promovată pe tot mapamondul

Asociația „Promoproiecte” îi invită pe iubitorii renumitei ceramici de Marginea să îi fie alături la conferința de presă prilejuită de începerea activităților în cadrul Proiectului „Ceramica de Marginea – izvor de legendă și tradiții bucovinene”, ai cărei invitați oficiali sunt reprezentanții mass-media sucevene.
 

Conferința va avea loc marți, 31 mai 2011, ora 11,00, la sala „Nicolae Labiș”, din Palatul Administrativ Suceava. Proiectul este derulat prin Fundația „Renașterea Bucovineană”, al cărei președinte, bucovineanul Ioan T. Lazăr, ne-a declarat următoarele: „Proiectul «Ceramica de Marginea – izvor de legendă și tradiții bucovinene», pentru mine, ca bucovinean, reprezintă transpunerea în practică a principiului că orice acțiune sau orice demers de promovare a valorilor Bucovinei constituie o obligație morală. Ceramica de la Marginea depășește puterea de cuprindere a adjectivului și merită să fie cunoscută pe toate meridianele Terrei. Trebuie să menționez că proiectul beneficiază de sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al comunei Marginea, prin primarul Dumitru Lungu. De asemenea, dna Angela Zarojanu, subprefectul Sucevei, și-a arătat disponibilitatea entuziastă față de acest proiect și obiectivul său specific, respectiv valorificarea potențialului turistic prin promovarea identității culturale a comunei Marginea. Mass-media din Suceava este alături de proiect și, pentru acest lucru, le mulțumesc tuturor și îi aștept, ca și pe toți cei interesați, la evenimentul de lansare a proiectului care va avea loc mâine, la Palatul Administrativ.” Președintele Asociației „Promoproiecte”, dl Grișa Ivanov, ne-a menționat că proiectul, a cărui valoare totală se ridică la suma de 966.000 lei, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă și dezvoltarea turismului”, Domeniul major de intervenție 5.3. „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”, Operațiunea „Dezvoltarea și consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice și a activităților de marketing specifice”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI