Căzut în dizgrația oficială și îmbrăcat la repezeală cu haine uitate în arest, șeful de post din Bunești a fost arestat

Vasile Iftimie, de 43 de ani, șeful de post din Bunești, prins cu portbagajul plin cu 3000 de pachete de țigări, marca „Doina”, aflăm din surse judiciare că „la pont” (adică omul a fost vândut de înșiși colegii săi), a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Suceava.
 

Joi, în jurul orei 14.20, un echipaj de poliție rutieră ce acționa pe DN 2, la intrarea în municipiul Suceava din direcția Rădăuți, a oprit în trafic autoturismul condus de Vasile Iftimie, agent de poliție în cadrul IPJ Suceava. Aceleași surse judiciare indică faptul că omul legii era îmbrăcat în uniforma statului, în momentul transportării țigărilor. Ieri, când a fost adus la Tribunal, polițistul era un deținut îmbrăcat în haine eminamente civile, care încerca să-și ascundă chipul îndărătul unei bluze de trening ponosite. Ceea ce nu înseamnă decât un singur lucru: neputând “păta” uniforma pe care o dezonorase deja, a fost îmbrăcat, la repezeală, cu ce s-a găsit prin arestul IPJ Suceava. Procedural, un suspect prins în flagrant este adus în fața judecătorului așa cum a fost prins, pentru ca magistratul să-și poată face o idee, nefiind la fața locului prinderii, asupra veridicității acuzațiilor. În afară de ipoteza că suspectul/învinuitul nu a fost prins în pielea goală în momentul comiterii faptei, în toate împrejurările, la flagrant, care se judecă în regim de urgență, acesta este adus cu hainele pe care le purta în momentul comiterii infracțiunii. Altfel, contrar procedurii penale de drept comun, rudele acestuia au luat deja legătura cu el și i-au adus haine. Care rude, în interval de mai puțin de 24 de ore? Uniforma nu e nicidecum rudă cu nimeni, după cum aceeași uniformă, o uniformă pătată nu pătează o instituție întreagă. Dar, asta e altă poveste și ține de povești cu Garcea și bună seara! Revenind, cu ocazia controlului autoturismului (proprietatea polițistului), în interior, a fost identificată cantitatea de 3.000 pachete de țigări, de proveniență Republica Moldova (marca „Doina”, pentru conformitate), pentru care conducătorul auto nu deținea documente de proveniență, cu o valoare de piață de 30.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul – indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă. Adjunctul șefului IPJ Suceava, cms.-șef Viorel Onea, declara joi: „Deocamdată, polițistul va fi pus la dispoziția structurilor de comandă ale inspectoratului, însă, în orice condiții, vom da dovadă de fermitate maximă față de orice subordonat care nu respectă legea și statutul de polițist!”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI