Cu prilejul Zilelor CN „Spiru Haret”

Un lanț al prieteniei

În perioada 2-7 mai 2011, la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava s-au desfășurat “Zilele Colegiului”. Potrivit directorului instituției de învățământ, prof. Virginel Iordache, în cadrul activităților organizate cu acest prilej, peste 1.000 de elevi din unitățile de învățământ gimnazial, din municipiu și din localitățile limitrofe, au format împreună cu elevii colegiului ”lanțul prieteniei” și au participat la concursuri, dezbateri, expoziții, manifestări artistice, prezentări de proiecte, competiții științifice și sportive, care s-au desfășurat pe arii curriculare, având un caracter inter- sau transdisciplinar.
 

“Înalta ținută științifică a profesorilor noștri s-a demonstrat în organizarea unor activități de amploare: Concursul Județean interdisciplinar chimie-biologie «Apa – miracolul vieții», Concursul național «Soluții creative pentru salvarea mediului înconjurător», Concursul internațional de matematică «Spiru Haret», ce a implicat participarea a peste 100 de elevi din țară și din Republica Moldova, Simpozionul național «Dimensiuni creative ale învățământului românesc» și Simpozionul internațional «Creativitate în matematică», cu lucrări participante din India, SUA, Elveția și Republica Moldova”, a precizat directorul Virginel Iordache, arătând că, în aceeași perioadă, s-a desfășurat “Săptămâna Comenius”, în cadrul căreia profesorii coordonatori ai proiectului multilateral “Life is a scene, let’s create our play” au diseminat informațiile referitoare la întâlnirile de proiect din Austria și Spania. Cu același prilej, elevii au participat la diverse activități în cadrul proiectului internațional „Eco-Școala”. “Un impact deosebit l-a avut parteneriatul încheiat între Colegiul Național de Informatică «Spiru Haret» și Grupul Bricostore Suceava. În urma acestei colaborări, colegiul a beneficiat de sponsorizarea cu ghivece și jardiniere pentru înfrumusețarea spațiilor verzi din curtea școlii. La această activitate a participat un număr mare de elevi ai colegiului care au plantat flori. Mulțumim pe această cale Grupului Bricostore Suceava pentru realizarea acestei acțiuni. Totodată, conducerea colegiului adresează mulțumiri partenerilor media care ne-au susținut în desfășurarea acestor manifestări”, a mai declarat directorul Colegiului de Informatică “Spiru Haret”. Informații suplimentare cu privire la activitățile desfășurate se pot afla accesând pagina web a colegiului www.cni-sv.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: