Prezențe sucevene la „Europa festival” și „Scene de stradă” din Laval

Suceava a selectat și trimis fotografiile care vor participa la concursul internațional de profil „Scene de stradă”, manifestare care are loc în Laval, Franța. „Până pe 15 mai suntem parteneri în proiectul fotografic comun cu orașul Laval «Scene de stradă».
 

Conform regulamentului de concurs, am trimis în Franța 15 fotografii la categoria «tineri» și alte 15 la categoria «toate vârstele». Specialiștii din asociația fotografilor sunt cei care au deliberat și au întocmit un clasament”, declară primarul Ion Lungu. La cea dintâi categorie, au fost selectate fotografiile intitulate, „Printre aripi”, „Florile dimineții pe străzile Sucevei” și „Regal automobilistic la Suceava”, iar la cea de a doua, au fost alese „Alai de Paște pe străzile Sucevei”, „Popas” și „Centrul orașului noaptea”. La concursul internațional de fotografie „Scene de stradă”, pe lângă Suceava participă și alte localități europene cu care Laval are semnate parteneriate de colaborare. Este vorba despre Boston (Marea Britanie), Metman (Germania), Quebec (Canada), Halkidiki (Grecia), Loveci (Bulgaria), Garanco (Burkina Fasso) și Gandia (Spania). Fotografiile câștigătore la fiecare secțiune și din fiecare dintre orașele partenere urmează a face obiectul unei expoziții itinerante internaționale. Pe de altă parte, în perioada 7-11 mai 2011, 20 de sportivi de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” iau parte la manifestările „Europa festival”, din același oraș francez. Edilul-șef Ion Lungu spune că l-a invitat pe omologul din Laval, Guillome Garot, să participe la Zilele Sucevei din luna iunie. Primarul francez și-a declinat prezența pe motiv de agendă ocupată, promițând, însă, că va veni în România pe 6 și 7 iulie, când va contrasemna acordul de înfrățire dintre Laval și Suceava. Reamintim că, în noiembrie 2010, primarul Sucevei, Ion Lungu, a parafat, în Franța, împreună cu omologul său, Guillaume Garot, un parteneriat de colaborare cu orașul Laval. Urbea franceză se află în departamentul Mayenne, regiunea Pays de Loire, are 55.000 de locuitori, însă, organizată fiind ca zonă metropolitană, aglomerarea urbană respectivă concentrează peste 100.000 de persoane. Acordul de parteneriat prevede dezvoltarea de relații de colaborare economică, comercială, educațională, culturală, turistică, sportivă, precum și pe latura de administrație publică locală. De asemenea, contacte de schimb reciproc sunt prevăzute a avea loc în domeniile protecției mediului, medical și cel al serviciilor edilitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: