“O legislație care se modifică încontinuu nu e de natură să faciliteze contacte”

a declarat ieri rectorul Adrian Graur, referindu-se la schimbările din învățământul preuniversitar Rectorul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur, a declarat, ieri, despre competiția “Student pentru o zi”, pe care universitatea o organizează de 4 ediții, că “este un câștig”, prin faptul că “stabilește o legătură firească între universitate și școală”.
 

Rectorul a remarcat, în cadrul unei conferințe de presă, că “ar trebui să fim mai mult prezenți în mediul învățământului preuniversitar pentru a impune standarde mai înalte”, mai ales că “o legislație care se modifică încontinuu nu e de natură să faciliteze contacte”. Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur s-a referit și la examenul de bacalaureat, “care a suferit modificări substanțiale”, situație ce “derutează elevii și nu e de natură să încurajeze calitatea”. După ediția de anul trecut a Concursului “Student pentru o zi”, 23 dintre elevii premianți, la care se adaugă încă 100, au ales să devină studenți ai Universității sucevene. Universitatea „Ștefan cel Mare” este singura universitate din țară care organizează o astfel de competiție, alte universități limitându-se la organizarea unor manifestări de genul „Porți deschise”. De altfel, rectorul a mai spus că a depus documentația pentru a obține marcă înregistrată la OSIM pentru acest concurs. „Am primit numeroase e-mail-uri atât din partea școlilor, cât și a elevilor, dar și telefoane în care am fost întrebați când organizăm acest concurs. De anul trecut ne adresăm și elevilor de clasa a XI-a, nu doar celor din clasa a XII-a. Ca noutate, la domeniile de concurs germană și spaniolă, este o secțiune dedicată începătorilor. Acest concurs este de fapt un fel de examen de admitere, iar cei care primesc la final acea adeverință de student, după ce absolvă bacalaureatul, pot deveni automat studenții noștri, pe locurile fără taxă, după ce se înscriu” a declarat, joi, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Până acum, au primit invitații de a participa și informații despre concurs 68 de licee și colegii din județele Suceava, Botoșani, Neamț și din municipiul Pașcani. “Student pentru o zi” oferă participanților oportunitatea de a trăi o experiență academică universitară, într-un context competitiv. Manifestarea se va desfășura în perioadele 19 – 20 martie, 26 – 27 martie 2011, pentru elevii claselor a XII-a, și în perioada 21 – 22 mai 2011, pentru elevii claselor a XI-a. Elevii participanți și profesorii însoțitori vor avea prilejul să viziteze campusul universitar, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar, să servească masa de prânz la restaurantul USV și să participe la diverse activități recreative alături de studenții și profesorii USV. Pentru domeniile de concurs economie, biologie vegetală, informatică, franceză, electronică-automatizări, fizică, elevii se pot înscrie la concurs până la data de 14 martie, iar pentru română, engleză, germană, spaniolă, istorie, geografie, științe socio-umane, până pe 21 martie. Propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a pot fi trimise până pe 30 martie. Înscrierile se vor face prin e-mail sau fax la drd. Laura Blaj, asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi”, e-mail: 1zi@usv.ro, fax: 0230-520081.Mai multe detalii privind desfășurarea concursului pot fi găsite pe website-ul http://www.1zi.usv.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: