Paradoxul PD-L

La Suceava Boc e OK, la București e de mult K.O.

Parlamentarii PD-L de Suceava par a nu fi întru totul de acord cu privire la schimbarea premierului Emil Boc din funcție și nici nu au o voce comună atunci când vine vorba despre alegerea unui nou președinte la PD-L.
 

Duminică, deputații Sanda Maria Ardeleanu și Eugen Uricec s-au pronunțat pentru menținerea lui Boc atât ca premier, cât și ca președinte al PD-L, în condițiile în care, la București, liderii marcanți ai partidului, în frunte cu președintele Traian Băsescu, vorbesc tot mai des de un premier tehnocrat și de un suflu nou în PD-L. Deputații PD-L de Suceava Sanda Maria Ardeleanu și Eugen Constantin Uricec au declarat într-o conferință de presă că actuala formulă de premier este una bună, ei considerând că premierul trebuie să fie politic și nu un tehnocrat independent. Sanda Maria Ardeleanu a spus că ea susține ca premierul să fie om politic și, conform uzanțelor, să fie și președintele principalului partid de guvernământ. „Din punctul meu de vedere, este necesar un premier politic și nu unul tehnocrat. Un premier politic care să fie și președinte de partid e varianta bună”, a explicat Maria Ardeleanu. Ea a ținut să arăte că situația va fi clarificată la Consiliul Național de Coordonare al PD-L, care este programat a avea loc la începutul lunii viitoare, și a precizat că, indiferent de opțiunea ei, va susține cea mai bună soluție pentru România. „Vom vedea ce va fi după Consiliul de Coordonare din 5 martie. Oricum, voi susține, indiferent de opinia mea, cea mai bună soluție pentru România”, a menționat la final deputatul sucevean. La rândul său, colegul de Cameră al doamnei Ardeleanu, deputatul Eugen Constantin Uricec, a declarat că actuala formulă de premier „e OK”. El a spus că, după opinia sa, actuala formulă de guvernare trebuie menținută cel puțin un an, pentru a încheia demersurile în vederea modernizării statului, unul dintre punctele vizate fiind și Codul muncii, pentru care Guvernul ar urma să-și angajeze răspunderea în cursul zilei de marți. „Cred că actuala formulă guvernamentală cu domnul Boc premier e OK”, a precizat Eugen Uricec. Consiliul Național de Coordonare al PD-L a fost amânat pentru data de 5 martie, după ce președintele Traian Băsescu a avut întâlniri cu parlamentarii PD-L și cu liderii locali ai partidului, în care a susținut necesitatea înlocuirii lui Emil Boc cu un premier tehnocrat, însă nu a obținut sprijinul partidului în acest sens. CNC al PD-L trebuia să convoace Convenția Națională a partidului la mijlocul lunii mai, la care să fie aleasă noua conducere a democrat-liberalilor. Mai mulți lideri ai partidului s-au exprimat deja în favoarea separării funcției de premier de cea de președinte de partid.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: