Proiect, la nivel de idee, al managerului „Bethesdei”

Un centru medical de permanență în regim privat, pentru bolnavii cronici

Managerul Spitalului și Policlinicii „Bethesda” din Suceava, dr. Ștefan Pușcașu, se gândește serios la înființarea unui centru medical de permanență privat, în municipiu.
 

“Eu consider că în Suceava ar fi necesar un centru medical care să asigure permanența cu asistență medicală calificată, nu vorbesc despre urgențe. Acest centru ar ajuta sistemul medical, fiindcă acolo s-ar putea face anumite tratamente care ar scuti spitalul de aglomerație. S-ar putea face perfuzii, injecții, unele investigații simple, precum glicemia, analiza sângelui. S-ar adresa în special bolnavilor cronici, care n-au unde să facă anumite tratamente sâmbăta și duminica și aglomerează spitalul. E util și necesar pentru a completa paleta serviciilor medicale pe care le oferă Suceava”, a declarat dr. Pușcașu. Acest proiect este, deocamdată, “la nivel de idee” și ar putea fi combinat cu servicii de îngrijire la domiciliu, a spus dr. Pușcașu. N-ar avea nevoie de o finanțare prea mare, fiindcă există clădirea din spatele autogării, în care a funcționat înainte Policlinica „Bethesda”, amenajată, a precizat medicul: “Mă gândesc serios la realizarea unui asemenea proiect, este nevoie de o dotare minimă cu aparatură, un ecograf, un aparat pentru analize, cabinete pentru mici intervenții. Nu e nevoie de o investiție mare, mai ales că spațiul e amenajat”. Centrul medical de permanență ar putea funcționa în regim privat sau cu coplată, în condițiile în care Casa de Asigurări ar avea bani pentru a plăti o parte din servicii. “Nu vorbim despre un proiect profitabil, ci necesar și util pentru comunitate. Cred că există cel puțin o parte a populației care-și poate plăti aceste servicii”, a concluzionat dr. Ștefan Pușcașu. Înființarea unor centre medicale de permanență este și în intenția Ministerului Sănătății, care a și legiferat aceasta în cadrul contractului-cadru de anul acesta. Ele ar trebui deservite de medicii de familie, care s-au opus acestei reglementări, întrucât sunt obligați să lucreze multe ore în plus, gărzile în aceste centre fiind prost plătite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: