Conform ultimelor instrucțiuni ale ministrului educației

Suplinitorii calificați au șansa de a se titulariza la școala lor

Ultimele instrucțiuni de aplicare a Legii educației, emise de ministrul Daniel Funeriu în această lună, aduc o veste bună pentru suplinitorii calificați din învățământ, care pot obține un post de titular la școala unde predau, fără să mai susțină concurs.
 

Potrivit instrucțiunilor, devin titulare ale unității școlare respective cadrele didactice suplinitoare care au participat la concursul național unic de titularizare în ultimii 3 ani anteriori intrării în vigoare a Legii educației, și au obținut cel puțin nota 7, cu condiția ca postul să fie viabil, iar consiliul de administrației al școlii respective să-și dea aprobarea. Până la 25 februarie, cadrele didactice care îndeplinesc aceste condiții trebuie să se adreseze în scris consiliilor de administrație ale școlilor unde sunt încadrate prin suplinire în anul școlar 2010-2011, depunând o cerere. Consiliile de administrație analizează cererile individuale și comunică inspectoratului școlar acordul sau refuzul până la data de 1 martie 2011. Aceste solicitări trebuie validate de CA al IȘJ până cel târziu la 8 martie. Noutatea are și o parte mai puțin bună, fiindcă după această etapă vor rămâne foarte puține posturi pentru examenul de titularizare în sistem centralizat, organizat în vară, pentru ultima oară, în condițiile în care, de la anul, examenul se va organiza la nivelul școlilor. O altă veste bună adusă de noile instrucțiuni este că personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar, care a depus deja cerere pentru continuarea activității în anul școlar 2011-2012, beneficiază de acordarea menținerii în activitate ca titular în funcția didactică în anul școlar viitor, cu condiția obținerii aprobării consiliului de administrație al inspectoratului școlar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: