Guvernul acordă 6 milioane de lei pentru încălzirea sucevenilor

> „Cu siguranță, vor mai fi date ajutoare la încălzire, deoarece, în caz contrar, majoritatea orașelor mari nu vor mai putea asigura căldura la populație”, subliniază Ion Lungu
 

Societatea de termoficare suceveană Termica va primi fonduri pentru achitarea unei părți din combustibilul achiziționat pentru sezonul rece 2010-2011. Aceasta, aflăm, grație unui demers făcut în Capitală de primarul Ion Lungu, care spune că, în perioada care urmează, în conturile producătorului, furnizorului și distribuitorului de agent termic din Lunca Sucevei va intra, cu titlul de subvenție la combustibil, suma de 6 milioane de lei. „Avem promisiuni că, până la sfârșitul acestei luni, se va aloca suma de 60 de miliarde de lei vechi, sumă necesară pentru achitarea cărbunelui achiziționat și plata facturilor din această iarnă, astfel încât să putem trece cu bine perioada de încălzire care a mai rămas”, a declarat edilul-șef. Lungu precizează că municipalitatea speră să semneze și să demareze cât mai curând contractul cu firma bucureșteană Adrem, în perspectiva construirii unei centrale moderne de termoficare la Suceava și a aplicării noii strategii privind asigurarea încălzirii în sistem centralizat. O importantă prevedere a contractului este asigurarea unui preț rezonabil la agentul termic pentru populație, primarul Lungu crezând că subvențiile primite de la stat nu vor fi ridicate în totalitate. „Indiferent care va fi acela, Guvernul va trebui să găsească o soluție pentru a sprijini autoritățile locale. Subvențiile se reduc de la an la an și la fel s-a întâmplat și în acest sezon. Însă, cu siguranță, vor mai fi date ajutoare la încălzire, deoarece, în caz contrar, majoritatea orașelor mari nu vor mai putea asigura căldura la populație”, subliniază Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: