Declarații în fals pentru obținerea de subvenții

Crescătorii de animale care au fost excluși de la plata subvențiilor deoarece figurează cu datorii la bugetul local mai au doar câteva zile pentru a contesta decizia respectivă, anunță directorul executiv la Centrului Județean Suceava al Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură, Angela Coroleucă.
 

Șefa APIA Suceava face cunoscut că pe 28 februarie 2011 expiră termenul până la care fermierii pot să vină cu acte doveditoare din care să rezulte că nu au avut restanțe la bugetul local la 30 octombrie 2010, debite aferente anului 2009. Coroleucă avertizează că agricultorii care au depus declarații în fals riscă sancțiuni penale. „Funcționarii APIA au emis decizii cu valoare zero, astfel încât fermierii să aibă posibilitatea de a contesta și de a-și primii banii. În schimb, fer-mierii cu datorii riscă sancțiuni penale pentru fals în declarații dacă la depunerea cererilor pentru subvenție au declarat pe proprie răspundere că nu datorează sume la bugetul local sau bugetul de stat”, relevă Angela Coroleucă. În această situație se află 902 crescători de animale, aceștia fiind așteptați la APIA cu documentația din care să rezulte contrariul. „Fermierii pot contesta aceste decizii de plată până pe 28 februarie. Ei trebuie să aducă de la primării adeverințe din care să reiasă faptul că la data de 30 octombrie 2010 nu erau înregistrați cu datorii aferente anului 2009 la bugetul local. Cei care au datorii la bugetele locale nu vor contesta aceste decizii”, a explicat directorul executiv Angela Coroleucă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI