Pentru gălățeanul acuzat de trafic cu „etnobotanice” la Câmpulung

Vânt de libertate

Inculpatul Cristian Tiberiu Nistor, de 34 de ani, originar din Galați, administrator al unui „magazin de vise” deschis toamna trecută în clădirea Casei Culturii din Câmpulung Moldovenesc, a fost pus în libertate de Tribunalul Suceava, judecătorii achiesând solicitării apărătorului de înlocuire a măsurii arestării preventive, ce datează din data de 3 decembrie a.c., cu una mai puțin punitivă, respectiv obligarea de a nu părăsi țara.
 

DIICOT Suceava a recurat hotărârea instanței, Curtea de Apel urmând să se pronunțe asupra situației juridice a inculpatului. Reamintim că Nistor este urmărit penal pentru punere în vânzare și deținere fără drept de droguri de mare risc, de la magazinul acestuia din orașul de la poalele Rarăului fiind ridicate 170 de plicuri cu produse etnobotanice. În 20 dintre ele a fost, ulterior, identificată o substanță inclusă în categoria drogurilor de mare risc (JWH 018). Potrivit anchetatorilor, spațiul din incinta Casei Culturii din municipiul Câmpulung Moldovenesc ar fi fost închiriat legal, dar funcționa-rea lui s-a făcut fără ca administratorul să dețină autorizație din partea autorităților locale. Drogul JWH 018 a fost interzis în România în februarie anul trecut, odată cu alte aproximativ 40 de substanțe vândute ca “etnobotanice” în “magazinele de vise”, dar identificate de Ministerul Sănătății ca prezentând risc pentru consumatori. Substanța, prohibită de mai mulți ani în țări ca Austria, Franța Anglia, Irlanda, Canada, Statele Unite, Suedia, este un halucinogen cu care, se spune, consumatorii experimentează efecte mai intense decât cele provocate de cannabisul fumat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: