Pentru a prinde contracte

Firmele sucevene angajează lucrări sau prestează servicii la prețuri de dumping

> Contrariată de această tendință, municipalitatea a cerut clarificări la Agenția Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP) > La una dintre licitații, o societate a venit cu o ofertă mai mică cu 40% decât valoarea de pornire, iar altă firmă s-a oferit să efectueze lucrările contra unei sume cu 20% mai mici
 

Conducerea Primăriei Suceava este asaltată de oferte neobișnuit de mici față de valoarea scoasă la licitație a contractelor de achiziție publică pentru efectuare de lucrări sau prestarea de servicii. „Din păcate, aveam mari probleme cu subevaluările de la licitații”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu. Astfel, pentru ridicarea sediului Centrului de susținere a tradițiilor bucovinene au fost depuse 3 oferte venite din partea firmelor Muha, Civica și Instcomp, toate din Suceava. În urma primei faze a licitației, Instcomp a fost descalificată pe motiv de neeligibilitate a ofertei, în cea de a doua etapă având acces doar primele două competitoare. După faza electronică, pe primul loc se află firma Muha, cu 4,96 milioane lei plus TVA, urmată de Civica – 4,70 milioane lei plus TVA. Însă nici acum lucrurile nu sunt considerate în regulă, cea din dintâi societate făcând o ofertă sub nivelul prevăzut de legea în materie. „Având în vedere că, deocamdată, oferta câștigătoare este a SC Muha, am cerut clarificări, întrucât aceasta este la sub 85% din suma alocată și sub procentajul până la care se poate face diminuarea, potrivit legii. Societatea a venit cu circa 80% din valoarea de pornire a licitației, așteptăm lămuriri așa cum prevede legea achizițiilor publice, iar în măsura în care Muha va face dovada că va putea procura materiale la prețurile prinse în ofertă, vom proceda la încheierea contractului”, declară Ion Lungu. Edilul-șef a dat și exemplul activității privind reparațiile infrastructurii rutiere, la licitația cărora unul dintre candidați a venit cu o ofertă cu 40% mai mică față de valoarea contractului. „Sigur, este prima fază a licitației, cerem clarificări și în acest caz, iar, în funcție de acestea, societatea respectivă va putea intra sau nu în cea de-a doua fază a licitației, cea electronică”, subliniază primarul. Imobilul care va găzdui centrul de susținere a tradițiilor bucovinene va fi ridicat pe strada Universității, în apropierea Patinoarului artificial, și va fi structurat pe demisol, parter, două etaje și mansardă. Valoarea totală a proiectului este de 8,3 milioane lei, asistența financiară nerambursabilă fiind de 3,1 milioane lei. Proiectul este finanțat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, și se va derula pe parcursul a 30 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: