Pralea, spectator la Campionatul Mondial

Convocat și… lăsat în tribună

Convocat la lotul național în vederea Mondialului din Suedia, unde România a reușit contraperformanța de a pierde cu Algeria (ratând astfel obiectivul de a se clasa pe locul trei în grupă), Bogdan Pralea nu a fost introdus pe teren niciun minut de selecționerul Vasile Stângă, care i-a preferat în toate cele cinci meciuri din faza grupelor pe Mihai Popescu (titularul de drept al postului) și Ionuț Ciobanu (fostul elev al selecționerului la Tg. Jiu, un jucător liber de contract).
 

Stângă a avut și un alibi, întrucât Pralea s-a accidentat înaintea Campionatului Mondial, la ultimul antrenament dinaintea turneului amical din Elveția. Chiar și așa, luându-l în Suedia, pe postul de al treilea portar, Stângă nu are nicio scuză pentru faptul că nu l-a introdus deloc între buturi pe Pralea. Portarul Universității Suceava a irosit mai bine de o lună în cantonament cu naționala și ar fi meritat o șansă măcar pentru faptul că a stat atâta timp departe de familie, că și-a irosit vacanța binemeritată la echipa de club și că Sărbătorile de iarnă le-a petrecut în fugă. Iar cum Pralea a dovedit la Suceava de atâtea ori că este un portar valoros, în meciul cu Australia, când pentru tricolori nu mai era nicio miză, ar fi meritat să joace. Oricum, cu Stângă la timonă, acest Mondial a fost un fiasco, cu excepția a 60 de minute, primele 30 din meciurile cu Croația și Danemarca. Iubitorii handbalului din Suceava au sperat să-l vadă pe Pralea măcar în ultimul meci din grupă, cel cu Serbia, care a consfințit o victorie de palmares a românilor. Stângă s-a încăpățânat să-l lase în tribună pe Bogdan, arătând încă o dată o veche meteahnă a antrenorului român, care are feblețile lui. Unul dintre preferații lui Stângă a fost Ionuț Ciobanu, care, drept mulțumire pentru CV-ul mai bogat probabil, îl va urma pe actualul selecționer la noua sa echipă de club… Pralea mai are o șansă azi. Să joace contra Slovaciei, în meciul pentru locul 17. Dar șansa lui de a bifa un meci la Mondial nu depinde de valoarea lui, ci de orgoliul și interesele selecționerului Vasile Stângă (altfel, un respectabil om de handbal și fost mare jucător al României). P.S. Prin comparație, în urmă cu doi ani, Petru Ghervan a fost secundul lui Omer la Mondialul din Croația. Atunci, niciun jucător sucevean nu a fost în lot, deși, dacă ar fi insistat (ceea ce nu-i stă în caracter), Ghervan ar fi putut să ducă un jucător de-al nostru pe malul Adriaticii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: