Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” poate acorda ECDL

Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret” a fost acreditat, în decembrie 2010, ca Centru de Testare ECDL, intrând astfel în rețeaua liceelor din țară în care funcționează Centre de testare acreditate și care pot organiza sesiuni de examinare în vederea obținerii Permisului European de Conducere a Calculatorului (ECDL) și activități conexe acestora.
 

Virginel IORDACHE

“ECDL reprezintă cel mai important și mai răspândit standard de certificare pentru un utilizator de computer la nivel internațional, fiind recunoscut în statele Uniunii Europene, dar și în multe alte țări. Se adresează tuturor celor care doresc o certificare pentru abilități de bază în utilizarea computerului și oferă deținătorului șanse sporite în fața unui potențial angajator pentru a obține un loc de muncă bun. Practic, Permisul European de Conducere a Calculatorului atestă că posesorul are o calificare recunoscută, relevantă și garantată în utilizarea calculatorului. În plus, pentru elevi, Permisul European de Conducere a Calculatorului oferă și posibilitatea de echivalare a unei probe obligatorii din examenul de bacalaureat, respectiv proba de competențe digitale. Deținătorul unui permis ECDL nu va mai susține examenul de competențe digitale și va avea menționat pe diploma de bacalaureat nivelul de competență digitală, după cum urmează: «utilizator de nivel mediu» – pentru certificatul ECDL Start sau «utilizator experimentat» – pentru certificatul ECDL Complet”, a explicat directorul Colegiului “Spiru Haret”, prof. Virginel Iordache. El a arătat că toate cadrele didactice care dețin sau care vor deține certificatul ECDL vor putea beneficia de credite profesionale transferabile. Pentru deținerea certificatului ECDL Complet – 25 credite profesionale transferabile, iar pentru deținerea certificatului ECDL Start – 20 credite profesionale transferabile. Înscrierea în programul ECDL se realizează prin achiziționarea de la un Centru de Testare Acreditat a unui card de aptitudini ECDL, card care va funcționa ca o foaie matricolă, în care se trec rezultatele examenelor. Certificarea ECDL Complet presupune promovarea a 7 examene din 7 module diferite (Concepte de bază ale tehnologiei informației, Utilizarea computerului și organizarea fișierelor, Procesare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentări, Informație și comunicare), iar certificarea Start – promovarea a 4 examene (Utilizarea computerului și organizarea fișierelor, Procesare de text, Informație și comunicare și un al patrulea modul la alegerea candidatului dintre celelalte module disponibile). Un examen constă dintr-un set de 36 de întrebări pentru care se acordă un timp limită de 45 de minute. Testarea se realizează online, iar pentru a promova examenul trebuie acumulate minim 75 puncte. Un card de aptitudini este valabil timp de 3 ani, începând de la data susținerii primului examen. Ordinea de susținere a examenelor, numărul de examene susținute într-o sesiune de examinare rămân la latitudinea candidatului. După promovarea tuturor examenelor (în funcție de categoria pentru care candidatul s-a înscris) candidatului i se eliberează Permisul European de Conducere a Calculatorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: