Echipe mixte de controlori iau urmele publicității mincinoase la soldările de sezon

Viceprimarul Harșovschi recomandă cumpărătorilor să fie atenți la publicitatea cu reduceri, întrucât, în anii trecuți, s-au întâlnit și cazuri în care unii comercianți au profitat de naivitatea clienților
 

La Primăria Suceava au fost înregistrate doar 4 societăți comerciale, una dintre ele cu 3 puncte de lucru, care s-au angajat ca, în perioada care urmează, să ofere amatorilor mărfuri la preț redus, informează viceprimarul Lucian Harșovschi. El remarcă faptul că anul trecut au fost 44 de ofertanți de așa-zise chilipiruri, atenționându-i pe agenții economici interesați să vină cu notificările de rigoare la compartimentele specializate ale executivului. „Potrivit legislației în vigoare, agenții economici trebuie să vină la primărie, să facă notificări în acest sens, anunțând intervalul în care vor opera reduceri, inclusiv mărimea acestora”, subliniază viceprimarul. Harșovschi recomandă cumpărătorilor să fie atenți la reclama vizând respectivele reduceri, întrucât, în anii anteriori, s-au întâlnit și situații în care unii comercianți au profitat de naivitatea clienților. „Dacă pe geam scrie o reducere de 50%, iar la raft sau la casieră se constată doar o diminuare de 30%, recomandăm ca persoanele păgubite să anunțe primăria și celelalte organe competente, inclusiv Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor”, spune Lucian Harșovschi, adăugând că echipe mixte de controlori vor fi în teren și că acestea nu vor ezita să aplice sancțiunile legale „pentru reclamă mincinoasă”. Conform actelor normative în vigoare, există două intervale ale anului în care respectivele soldări sunt permise. Este vorba despre intervalul 15 ianuarie – 15 aprilie, pentru produsele de toamnă-iarnă și 1 – 31 august, în cazul mărfurilor de primăvară-vară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: