Chiar dacă cu îmbrânceli

Sute de oameni au luat apă sfințită de la Mănăstirea Sf. Ioan

Sute de credincioși au luat parte la slujba de sfințire a apei de Bobotează, oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan” din municipiul Suceava de un sobor de preoți condus de Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Oamenii au înfruntat frigul, întrucât ceremonia a fost ținută în aer liber, sperând să plece acasă cu carafele, PET-urile de doi ori de cinci litri sau cu gălețile pline cu apă sfințită. Imediat după ce preoții au terminat slujba de sfințire a apei, unii s-au năpustit asupra butoaielor metalice, îmbulzindu-se de parcă giganticele recipiente ar fi avut picioare să fugă undeva iar ei se temeau că nu le vor mai prinde din urmă… Așa cum era normal, preoții s-au retras în clădirile mănăstirii, lăsându-i pe jandarmi să-și facă treaba și să mențină ordinea publică în zonă.
 

Organele de ordine au făcut un cordon în jurul butoaielor cu apă, cordon pe care credincioșii dornici să ia apă sfințită au reușit să-l rupă de câteva ori. Cruce de gheață în centrul Sucevei La fel ca anul trecut, mai toate bisericile din municipiul Suceava au confecționat câte o cruce din gheață, așa cum cere tradiția. Angajații Consiliului Județean au montat trei cruci din gheață și în centrul Sucevei, pe esplanada Casei de Cultură, în cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”. Crucile nu au fost sfințite la fel ca anul trecut. Trecătorii prin zonă nu au pierdut ocazia să lipească de ele monede metalice, ca să li se îndeplinească dorințele în acest an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: