Micul dictator

Despre abandonarea ideii de a mai subvenționa reducerile de prețuri la călătoriile pe autobuzele TPL ale Sucevei pentru elevi, studenți și pensionari am scris de mai multe ori în ziarul nostru. Înaintea dezbaterii în Consiliul Local a acestei măsuri am încercat să sugerăm că, oricât de greu i-ar fi bugetului local să susțină aceste reduceri, mult mai greu le este unora dintre beneficiarii lor să se lipsească de ele. Dar Consiliul Local a aprobat desființarea acestor facilități. Am criticat măsura și prin condeiul oamenilor noștri, și prin cel al diferiților noștri corespondenți, dar hotărârea a fost luată și-și produce deja efectele.
 

Ne-a sunat pe telefonul redacției zilele trecute un cetățean revoltat, care ne cerea să luăm atitudine împotriva desființării acestei facilități. „Sunt copiii noștri, sunt părinții noștri, de ce-i sancționează primarul astfel? Voi de ce nu scrieți?”. „Dar am scris”, i-am răspuns. „Mai scrieți!”, veni porunca. „Scrieți dumneavoastră, i-am răspuns. Noi vă publicăm opinia, căci e mai prețioasă opinia dv. pentru autorități decât opinia unui ziarist, căci știți doar cum suntem văzuți în ultima vreme”. „Cum adică eu, dar voi ce faceți? Faceți ca pe vremea lui Ceaușescu, vă păziți fundul? De ce mai scoateți ziar, dacă nu apărați poporul?”. „Dar dumneavoastră de ce nu ne scrieți, vă e teamă?”. „Lăsați-mă cu presa voastră, are dreptate Băsescu!”. Și închide telefonul. Revoltatul judecător nu și-a spus numele. S-a simțit bine, puternic și îndreptățit să judece dincolo de paravan. A găsit și vinovații, care nu scriu când binevoiește domnia-sa să se revolte, cu siguranță el neajungând vreodată să citească ce am scris până acum pe tema dumisale. Micul dictator – căci asta este în încercarea sa de a se impune – și-a umflat mușchii și a răcnit în spatele scenei precum leul. Răgetul poate să tulbure o clipă, dar dacă-ți pui mintea să cauți leul, nu-i…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: