Sucevenii, neplăcut surprinși de scumpirea biletelor de călătorie pe mijloacele de transport locale

Un bilet costă cu 0,5 lei mai mult, dar abonamentul își păstrează vechiul nivel de 50 de lei, preț valabil pe toate liniile
 

Încă din prima zi a lui 2011, sucevenii care se deplasează cu mijloacele de transport în comun ale SC Transport Public Local (TPL) au fost nevoiți să plătească mai mult pentru un bilet achiziționat de la casierele de pe autobuze sau de la șoferii microbuzelor. Cei mai mulți dintre călători nu știau despre majorarea tarifelor, de aceea ei s-au arătat neplăcut surprinși de măsura luată de autoritățile locale, cât și de faptul că vor trebuie să bage mâna mai adânc în buzunare. „Nu am știut de scumpire și am pregătit bani pentru cât costa biletul vechi. Ăștia nu mai știu cum să facă să ne și pielea de pe noi, acum, când lumea, de sărbători, a cam dat totul ca poată să pună ceva mai acătării pe masă”, ne-a spus unul din cei care apelează la serviciile TPL. „Chiar acum unul dintre clienți m-a certat că nu i-am dat restul corect, pentru că nu știa că de la 1 ianuarie biletele s-au scumpit”, ne-a mărturisit o casieră de pe unul dintre autobuze… Conform unei hotărâri a aleșilor municipali, luată la ultima întrunire ordinară de anul trecut a deliberativului, locuitorii urbei reședință de județ plătesc un bilet mai scump cu 25%. Astfel, de la 1 ianuarie, tichetele de transport pe autobuzele și microbuzele TPL au prețul de 2 lei, față de 1,5 lei în 2010. Solicitarea de majorare venită din partea firmei la care unic acționar este Consiliul Local a avut ca fundament scăderea numărului de călători din cauza diminuării locurilor de muncă, devierea traseelor ca urmare a lucrărilor la infrastructura subterană, majorarea prețurilor la carburanți, creșterea cheltuielilor de întreținere pe măsură ce autobuzele se uzează, precum și nefacturarea costurilor de transport pentru persoanele cu handicap. Tariful pentru abonamentul nominal integral valabil pe toate liniile rămâne la valoarea de 50 de lei, elevii și studenții plătind doar 15 lei pe lună. Primarul Ion Lungu susține că municipiul Suceava are cel mai mic preț din țară, la Iași abonamentul fiind, potrivit lui, de 97 de lei pe lună, la Cluj-Napoca – 106 lei, la Ploiești – 104 lei, la Buzău – 70 de lei, la Slatina – 66 de lei, iar la Târgu Mureș – 100 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: