Revelion fatal

Femeie din Hânțești ucisă în bătaie de concubin

Ieri, judecătorii au decis ca ucigașul să intre după gratii pentru omor Dumitru Bichiu, în vârstă de 43 de ani, din Zvoriștea, a fost arestat ieri preventiv, pentru 29 de zile, pentru omor.
 

În noaptea de Revelion, bărbatul și-a ucis în bătaie concubina, Lilioara Huțanu, tot de 43 de ani, din Hânțești. Beat fiind, el a lovit-o sălbatic cu pumnii și picioarele și, pentru că nu era destul, a mai luat și un par, cu care a „chisat-o” pe femeie bucată cu bucată, până ce, biata, din cauza traumatismelor, și-a dat duhul. A fost găsită zăcând fără viață într-una din camerele casei sale, de feciorul ei, Ciprian, pe 1 ianuarie, în jurul orei 14, cu urmele mult prea evidente pe față, pe corp și pe mâini, ale bătăii crunte pe care o luase. Medicii legiști au efectuat sâmbătă necropsia femeii și au constatat că ea a murit fără aer, cu coastele rupte, una înfiptă în plămânul stâng. Lilioara Huțanu avea și trei răni la cap, nasul și degete de la mâini rupte, ficatul rupt, hemoragie internă, răni peste răni pe față, piept, abdomen, mâini, șolduri, etc. Raportul medico-legal arăta astfel: „stop respirator prin pneumotorax traumatic produs în cadrul unui traumatism cranio-facial, toracic, abdominal și membre. Politraumatismul constă în trei plăgi contuze superficiale epicraniene, multiple echimoze faciale, toracice anterior, fesiere și șold stânga, ambele mâini dorsal, unele prezentând escoriații diseminate, fractură oase proprii ale nasului și fractură falangă I deget IV mâna stângă, fracturi costale bilaterale cu deplasare și înțepare lob inferior pulmonar stânga, infiltrate epicraniene, fisuri (rupturi) minime ficat cu hemo-peritoneu minor, infiltrate hematice stomac, splină, mezenter colon transvers. Aceste leziuni au putut fi produse prin loviri active, repetate, cu mijloace (pumni picioare) și corpuri contondente – cel mai probabil și cu un corp alungit, profil rotund cu asperități, dar și prin comprimare bruscă sub greutatea agresorului. Fracturile costale stânga cu deplasare, produse sub greutatea agresorului, ce au putut leza pulmonul stâng cu produs pneumotorax bilateral au legătură directă de cauzalitate cu decesul”. Primele cercetări ale procurorului criminalist și polițiștilor au dus la identificarea imediată a lui Dumitru Bichiu ca autor al omorului. Reținut pentru 24 de ore, pe 2 ianuarie, el a și recunoscut de altfel fapta comisă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: