De la Bobotează, sucevenii sunt așteptați la ghișeele municipalității să-și plătească dările pe 2011

Pentru plata anticipată, până la 31 martie 2011, a impozitelor pe clădiri și teren datorate pe întregul an persoanele fizice au parte de o bonificație de 10% > Pentru prima dată, de o deducere de 5% se bucură și persoanele juridice care își onorează obligațiile până la finele lunii martie
 

De joi, 6 ianuarie, sucevenii sunt așteptați la ghișeele primăriei pentru a-și plăti impozitele și taxele locale pe anul care abia începe. Declarația a fost făcută ieri de edilul-șef Ion Lungu, care a precizat că, la fiecare debut de an fiscal, sunt necesare câteva zile pentru adaptarea sistemului informatic și efectuarea modificărilor de rigoare. „Începând de joi, 6 ianuarie, se pot face plăți la Primăria Suceava. Până atunci, sunt necesare câteva zile pentru a adapta noile programe și a face modificări în sistemul informatic”, subliniază șeful municipalității, adăugând că este primul început de an în care onorarea dărilor se poate face și cu cardul, la casieriile executivului. Având în vedere că majoritatea contribuabililor, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, se confruntă cu dificultăți financiare, impozitele și taxele locale sunt menținute la nivelul celor de anul trecut. În schimb, de la jumătatea lui 2010, majorate au fost, prin OUG nr. 29, impozitul pe clădiri datorat de persoanele fizice care dețin două sau mai multe clădiri în afara celei de domiciliu, precum și impozitul pe mijloacele de transport pentru autoturismele cu capacitatea cilindrică de peste 2001 cmc. Sucevenii care se grăbesc pot beneficia de facilități fiscale, respectiv acordarea unei bonificații de 10% pentru plata anticipată, până la 31 martie 2011, a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren datorate pe întregul an de persoanele fizice. Pentru prima dată, de o deducere de 5% se bucură și persoanele juridice care își onorează integral impozitul pe clădiri și teren până la finele lunii martie. Din categoria veniturilor proprii ale bugetului local fac parte impozitul și taxa pe clădiri, impozitul și taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hotelieră, taxele speciale, alte taxe locale, amenzile și penalitățile aferente impozitelor și taxelor locale, taxele judiciare de timbru și taxele extrajudiciare de timbru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: