12.000 de suceveni au primit Noul An în centrul orașului

Aproximativ 12.000 de oameni au dat curs invitației primarului Ion Lungu și au sărbătorit Revelionul 2011 în fața Casei de Cultură, unde a avut loc și un spectacol organizat de Primăria Suceava.
 

Față de anii precedenți, numărul petrecăreților a fost mai mic, pe de o parte pentru că a fost un an greu și mulți suceveni nu au avut mari motive să sărbătorească, iar, pe de altă parte, pentru că nici spațiul din buricul târgului, unde a fost organizată petrecerea, nu mai este atât de generos, aici urmând „să răsară” o parcare subterană. Cei mai mulți dintre suceveni și-au făcut apariția pe esplanada Casei de Cultură în jurul orei 23. Cei doritori de petrecere au venit la Revelionul „de criză” al primăriei „înarmați” cu sticle de șampanie, pe care, evident, apoi cea mai mare parte dintre ei le-au aruncat la voia întâmplării. Majoritatea celor aflați în public s-au dovedit mari iubitori de muzică populară. Altfel nu se explică de ce au răsplătit prestația formației de muzică folk-rock Odyssey cu huiduieli, scandând minute în șir numele interpretului de muzică populară Alexandru Recolciuc. O altă dovadă că publicul era format din iubitori de folclor este și faptul că atunci când a urcat pe scenă interpreta de muzică populară Cristina Ghiorghiu, (mai ales) tinerii s-au prins în horă și au dansat sau mai bine spus au țopăit de (probabil) că nu-și mai simțeau picioarele. Sucevenii, par a fi sătui de Hi-Q Ca să rupă gura târgului, Primăria Suceava a făcut un mare efort financiar și, dincolo de cântăreții locali, i-a plătit pe membrii formației Hi-Q ca să le cânte sucevenilor la cumpăna dintre ani. Doar că muzica celor de la Hi-Q nu a fost apreciată de public la fel ca în anii precedenți. Spectatorii nu s-au lăsat impresionați de faptul că Dana Nălbaru s-a întors în trupă și au dansat doar pe ultima melodie interpretată de formație pe scena suceveană – „Gașca mea”. Pe de altă parte, și membrii trupei au pus în scenă show-ul în mare grabă, ei fiind nevoiți să concerteze în aceeași noapte și în centrul orașului Botoșani. La miezul nopții, primarul Ion Lungu s-a adresat sucevenilor Cu cinci minute înainte de miezul nopții, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a adresat publicului de pe scena din fața Casei de Cultură, pentru al șaptelea an consecutiv. Edilul-șef le-a transmis sucevenilor „sănătate” și „la mulți ani!”, ținând în mână un pahar din plastic plin cu șampanie. Publicul spectator s-a împărțit ad-hoc în două tabere. O parte dintre suceveni au reacționat pozitiv la urările primarului, răsplătindu-l cu aplauze furtunoase, iar alții pur și simplu l-au huiduit! Este pentru prima dată, în șapte ani de zile, când Ion Lungu, care a câștigat două mandate consecutive la Primăria Suceava, a fost răsplătit și cu huiduieli de Revelion. Imediat după acest moment, Ion Lungu a început numărătoarea inversă, vrând parcă să coboare cât mai repede de pe scenă. Menționăm că, din rândul oficialităților, la spectacolul de Revelion din centrul municipiului Suceava au luat parte și viceprimarii Lucian Harșovschi și Viorel Seredenciuc. Spectacolul s-a încheiat cu un foc de artificii, care, deși nu a fost spectaculos ca altădată, a fost apreciat de public.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: