Dacă nu faci nod la ață iese-n dos ce coși pe față

Câțiva strălucitori, deocamdată obscuri unul și unul, tunați și adunați cu glorie în Grupul Așilor Regretabil Gânditori Automat Răzgândiți Autonom (GARGARA), au ajuns – bine fac că nu spun cum – la concluzia că noi avem politică gârlă, dar clasă de aceeași natură nu; că politici posedăm puzderie, dar și ei sunt în aceeași situație: n-au clasă; că la câțiva s-ar găsi ceva clase, dar nu destule; în fine, că unii au zăbovit atât de mult în aceeași clasă încât n-au mai avut timp pentru următoarele, i-a luat la armată.
 

Ca să umple lacuna, automații autonomi au decis să înființeze urgent Universitatea Tehnică Operațională Pentru Investigarea Aiurelilor (UTOPIA), cu obiecte de studiu de mai mare hazul și cu catedre strict specializate pe bătutul apelor în piuă, în cadrul cărora să fie abordate temele majore ale devenirii noastre ca doctori emeriți în relația B+B (botă-baltă). Dintre proiectele grabnic conturate, am reușit să apucăm: > Bazele Administrației Nemăsluite Central (BANC). > Baremele Asigurărilor Sănătății Modernizate Exemplar (BASME). > Birurile. Logica Uzării Forfetare (BLUF). > Coaliția, Asociere Nezdruncinată Consistent Integrată (CANCI). > Creditele, Instrument Util Creșterii Inițiativelor Uluitoare (CIUCIU). > Curmarea Hărmălaiei Incompetent Cultivate Sus (CHICS). > Formularea Legislației Economice Operaționale și Consecvente (FLEOȘC). > Garantarea Legislației Umanitare Modelată Echilibrat (GLUME). > Gospodărirea Administrării Fiscale Eficiente (GAFE). > Măsurile Indispensabile Terminării Afacerilor (MITA). > Optimizarea Falimentelor Oficializate Festiv (OF OF). > Raționalizarea Atențiilor Tentante Evident Universalizate (RATEU) > Sistematizarea Autostrăzilor Noi Copios Hăcuite Instantaneu (SANCHI). > Zădărnicirea EvaziuniIor Xeroxate Excepțional (ZEXE). Au mai fost, că traista goală multe cere, dar propunerile se îmbulzeau bâzâind ca muștele pe miere sau pe ce consideră ele că are atracție și nu ne-am mai luat după ele. Nu am amplasat nici foarte cuvenitele semne de exclamare, minunare și în special interjecție, întrucât – oricât de bogată ar fi punctuația – nu se găsesc destule pentru fiecare din punerile la punct necesare. Iar când să fie nominalizați erudiții potriviți să susțină asemenea cursuri, destinul nu s-a lăsat păcălit și le-a sărit în ajutor (deocamdată tot lor, nu nouă): li s-a întrerupt lumina, le-au stat apele, a crăpat piua și li s-au rupt vârfurile. La creioane.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: