Șomerii, obligați să-și declare concediile medicale

> Dacă vor să beneficieze de prelungirea ajutorului de șomaj cu intervalul în care sunt în incapacitate Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă face cunoscut că șomerii care se află în concediu medical sunt obligați să înștiințeze în scris instituția suceveană despre acest lucru.
 

„Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial din 13 decembrie 2010 a Legii nr. 233, începând cu data de 16 decembrie șomerii care primesc indemnizații de șomaj și se află în incapacitate temporară de muncă, adică în concediu medical, au obligația să înștiințeze în scris AJOFM Suceava despre apariția stării de incapacitate”, precizează directorul executiv Aurelia Focșa. Șeful AJOFM subliniază că respectiva înștiințare trebuie însoțită de datele de identificare ale șomerului indemnizat, numele medicului care a prescris concediul și denumirea unității medicale în care își desfășoară activitatea acesta din urmă. Notificarea la AJOFM trebuie făcută în termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical. În cazul în care incapacitatea s-a ivit într-o perioadă declarată nelucrătoare, înștiințarea va fi înaintată în prima zi de lucru de după intervalul respectiv. „În cazul nerespectării obligației menționate, perioada de suspendare a indemnizației de șomaj – cu intervalul acordării plății pentru incapacitate temporară de muncă – va continua să facă parte din lunile de plată a ajutorului de șomaj. Aceasta înseamnă că perioada legală de indemnizare nu se mai prelungește cu durata concediului medical”, explică directorul executiv al AJOFM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: