S-a stins din viață colonelul Gheorghe Bujor, fost comandant al Unității de Jandarmi Fălticeni

Colonel (r.) Gheorghe Bujor, comandantul unității între anii 1993 – 2004, s-a stins din viață vineri, 10 decembrie 2010, la vârsta de 60 de ani, după o carieră de peste 34 de ani.
 

„În aceste momente grele, comanda unității și întregul colectiv este alături de familia îndurerată și îi invită pe toți cei care l-au cunoscut să îl conducă pe ultimul drum. Cortegiul funerar va pleca marți, 14 decembrie, începând cu ora 12, de la Biserica «Adormirea Maicii Domnului» din Fălticeni înspre Cimitirul Țarna Mare”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Școlii de subofițeri Jandarmi Fălticeni, locotenent Irina Ipate. Colonelul Gheorghe Bujor s-a născut la data de 11 octombrie 1950 în localitatea Rădăuți-Prut, județul Botoșani; căsătorit, doi copii. A absolvit liceul teoretic cu diplomă de bacalaureat în orașul Darabani din județul Botoșani, în anul 1969. În luna februarie 1970 a fost încorporat și a satisfăcut stagiul militar obligatoriu la Batalionul 13 securitate Fălticeni, trecând în rezervă în iunie 1971, cu gradul de sublocotenent. La data de 15 august 1971 a fost activat cu gradul de sublocotenent, fiind încadrat la Batalionul 13 securitate Fălticeni, pe funcția de comandant de pluton școală de gradați. În anul 1976 a absolvit Școala de Ofițeri a Ministerului de Interne, iar în anul 1979 a fost admis la Academia Militară, secția Arme întrunite, pe care a absolvit-o în anul 1981. După absolvirea Academiei Militare a fost mutat la Comandamentul Trupelor de Securitate, ocupând funcția de ofițer cu pregătirea de luptă până în anul 1990, când, datorită rezultatelor obținute și a aptitudinilor sale, a fost promovat și numit șef de stat major la Brigada 16 Jandarmi Bacău. A îndeplinit cu rezultate foarte bune funcția de șef de stat major la Brigada 16 Jandarmi Bacău până la data de 1 mai 1993, când a fost numit comandat al Centrului de Instrucție Jandarmi Fălticeni, unitatea de la care a plecat și care l-a format ca ofițer. A condus cu competență activitățile din sarcina unității pentru instruirea militarilor în termen și perfecționarea pregătirii cadrelor care au participat la cursurile organizate și desfășurate în cadrul centrului. A trecut în rezervă la data de 30 septembrie 2004, atunci când starea de sănătate nu i-a mai permis să-și continue activitatea. A fost decorat cu medalia Meritul militar clasa I în anul 1996.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: