Studenții basarabeni de la Suceava au votat la Iași

Aproximativ 200 de studenți basarabeni care studiază la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost prezenți duminică, la Iași, la secția de votare special deschisă în această localitate, unde au votat cetățenii Republicii Moldova cu ocazia alegerilor anticipate care au avut loc duminică în țara vecină.
 

Președintele Grupului de Inițiativă al Basarabenilor din România (GIRB), Petru Ciolpan, a declarat, în jurul orei 16, că peste 180 de studenți basarabeni care studiază la Suceava fuseseră la vot și că se aștepta ca până seara, când se închid oficial urnele de vot, să se mai prezinte câteva zeci. Petru Ciolpan a mai spus că, până spre prânz, la Iași, au fost la vot peste 1000 de basarabeni, din zonele Vaslui, Botoșani, Piatra Neamț și Roman și că așteptările sunt ca până seara să fie mult mai mare prezența la urne. „A fost o prezență masivă, din punctul nostru de vedere, ceea ce ne îndreptățește să sperăm că aceste alegeri vor aduce ceva bun pentru noi”, a spus Petru Ciolpan. Cetățenii moldoveni din România au putut vota, duminică, până la ora 21.00, la alegerile anticipate, în opt secții de votare din șapte orașe, pe baza pașaportului, inclusiv a celui expirat, sau a livretului de marinar. Două dintre secțiile de votare au funcționat la București – la sediul ambasadei și, respectiv, la sediul Secției consulare din Bulevardul Eroilor. De asemenea, câte o secție de votare a fost deschisă în Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Galați și Constanța. În Republica Moldova are loc un scrutin legislativ anticipat. Alegerile sunt esențiale pentru stabilirea viitoarei conduceri a țării, dat fiind faptul că Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminică va desemna președintele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: