Suceava

Reclamele cu conținut imoral, obscen…, pe cale de a fi interzise

Pe masa CL Suceava va ajunge o inițiativă legislativă privind reglementarea publicității stradale cu caracter imoral, precum și a afișării la vedere a publicațiilor cu conținut sexual.
 

Proiectul de hotărâre va fi promovat în urma unei sesizări, făcută în plenul ultimei ședințe a deliberativului, de Ionel Butnariu, locuitor al Sucevei. În calitate de „familist și părinte”, el a remarcat că în mai multe puncte de pe raza municipiului, inclusiv în prejma Primăriei, sunt postate reclame la saloane de masaj erotic, masaj sexual sau cluburi de striptease. Butnariu a solicitat conducerii executivului și aleșilor municipali să promoveze un proiect legislativ prin care să fie interzise reclamele scrise și foto cu conținut „imoral, obscen, erotic, sexual și pornografic”. De asemenea, el a solicitat interzicerea afișării la vedere, în vitrinele chioșcurilor sau pe tarabele de presă, a publicațiilor de aceeași natură, considerând că toate cele menționate aduc atingere bunului-simț, moralei creștine și demnității umane. „Mergi cu familia, cu copiii pe stradă și ajungi să-ți fie rușine de ceea ce vezi!”, a spus Ionel Butnariu. Primarul Ion Lungu i-a răspuns că va analiza toate cele semnalate și că va studia posibilitatea legiferării aspectelor în neregulă. „Principial sun-tem de acord cu cele semnalate. Vom studia care sunt exact prevederile legale în domeniu și vom iniția un proiect de hotărâre, în care vom prinde și aspectele semnalate”, a declarat edilul-șef.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: